O imagine jenantă, interzisă de Hitler, a apărut după peste 90 de ani

O fotografie făcută de Adolf Hitler în perioada în care dorea să demonstreze că este un om al poporului și interzisă după urcarea sa la putere a reapărut și este vândută acum la licitație.

Imaginea îl prezintă pe Adolf Hitler cu genunchii goi, stând cu picior peste picior pe un scaun, în pantaloni scurți și ciorapi lungi, până sub genunchi.

Fotografia a fost făcută în anii ’20, pe când Hitler dorea să pară un om din popor. Dar, după sosirea la putere în 1933, a încercat să facă uitată această imagine, considerată jenantă, deoarece era în totală contradicție cu imaginea de conducător cu mână de fier.

Un întreg album foto, găsit în casa liderului ”Cămășilor brune”

Un întreg album foto, care conținea și această imagine, a fost descoperit la finalul celui de-al Doilea Război Mondial de un soldat britanic în casa fostului lider nazist Viktor Lutze.

 

Fiul lui Lutze, numit tot Viktor, a servit în armata nazistă, iar albumul conține și o imagine cu el alături de Hitler.

Lutze a fost liderul ”Cămășilor brune”, aripa paramilitară a partidului nazist. El a murit în 1943, alături de fiica sa Inge, într-un accident auto în Potsdam, Germania. Hitler însuși a luat cuvântul la funeraliile lui Lutze.

Imaginea, făcută în anii ’20, a fost interzisă după urcarea la putere a lui Adolf Hitler

Albumul conține și o mulțime de imagini ale lui Lutze alături de copiii săi și soția sa, Paula.

”Hitler arăta cu un țăran, pentru a încerca să creeze imaginea unui om al poporului”

Imaginile au ajuns în atenția presei după ce fiul soldatului britanic care le-a luat din casa lui Lutze în 1945 a decis să le scoată la licitație. Soldatul, al cărui nume nu a fost dat publicității, a adus aceste poze în Marea Britanie imediat după război, iar imaginile au rămas necunoscute de atunci.

Imaginile sunt vândute de Hanson Auctioneers, din Etwell, Derbys, în data de 19 martie.

”Este una dintre primele imagini de propagandă, iar Hitler arăta cu un țăran, pentru a încerca să creeze imaginea unui om al poporului”, spune un reprezentant al casei de licitații, Adrian Stevenson.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.