5 motive pentru a folosi iluminatul wireless. Un sistem revoluționar îți face viața mai ușoară. Și specială

iluminat wireless philips hue

Iluminatul cu control wireless se poate dovedi mai util decât pare la prima vedere. Comoditatea nu e nici pe departe unicul și nici cel mai important avantaj. Relaxarea ta și siguranța locuinței sunt pe primele locuri.

1. Adaptarea luminii la propriile nevoi

Atunci când te trezești dimineața ai nevoie de o cu totul altă lumină decât cea pe care o aștepți când vii seara de la muncă și te arunci pe canapea pentru câteva minute. Iluminatul clasic nu ți-o oferă nici pe una, nici pe cealaltă. Totuși, folosind un sistem cum este cel de AICI, acest lucru e posibil. Lumina răsăritului, a apusului, lumina optimă pentru lucru, cea pentru citit seara și multe altele sunt posibile cu ajutorul iluminatului inteligent.

Altfel spus, poți întotdeauna schimba culoarea luminii în funcție de nevoile tale de energizare, concentrare sau relaxare.

2. Alungi musafirii nepoftiți, deoarece pare că ești mereu acasă

Sistemul te ajută să controlezi luminile de oriunde. Adică poți aprinde și stinge becuri chiar și atunci când ești în vacanță, de exemplu. Poți programa luminile să se aprindă și să se stingă pentru a nu lăsa impresia că ești plecat de acasă. Mai mult, sistemul folosește geolocația și își dă seama când te apropii, astfel încât casa te poate aștepta cu luminile aprinse.

3. Adaptarea luminii la … atmosfera din casă

Luminile pot fi sincronizate cu filmul la care te uiți. Sau cu muzica pe care o asculți ori cu jocurile pe care le încerci. Practic, sistemul inteligent ”simte” ritmul și coordonează luminile în consecință. Milioanele de nunațe disponibile fac experiență una de-a dreptul captivantă. Însă, nu uita, trebuie să te uiți la film, nu la lumini 🙂

4. Casa ca o scenă

Pentru familiile cu copii, sistemul se poate dovedi extrem de distractiv. Poți ”monta” o scenă de teatru oriunde la tine în casă, iar joaca cu luminile îți va permite să îi faci pe cei mici să se simtă cu adevărat actori, cântăreți, comedianți sau ce vor ei să fie.

5. Totul într-o aplicație

Sistemul de iluminat inteligent este controlabil printr-o aplicație disponibilă atât pentru iOS și Android (o găsiți gratuit în Apple Store și Google Play). Aplicația Hue poate fi folosită pentru a schimba culorile, luminozitatea, funcțiile. Cu ajutorul ei, poți controla becurile individual sau simultan. Aplicația descoperă intensitatea și tonul de alb potrivite pentru activitatea ta. De asemenea, poți alege o culoare dintr-o fotografie și o poți recrea în camera ta. Pare mai ușor să îți amintești de vacanțe astfel, nu-i așa?

Cum funcționează sistemul

bridge si aplicatie hue philips

Mai întâi, trebuie instalate becurile speciale ale producătorului. Apoi, se aprinde lumina. Se conectează un dispozitiv numit bridge, care face parte din kitul inițial. Acesta se alimentează la priză și se conectează la router-ul WiFi. Apoi, utilizatorul descarcă gratuit aplicația HUE pe telefonul mobil sau pe tabletă. Aplicația poate controla până la 50 de becuri și corpuri de iluminat HUE.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.