Mica revoluție a lui Iliescu la 84 de ani. Ghiță: „Eu am plecat!”

ion iliescu
Ion Iliescu. Foto: Agência Brasil via Wikimedia Commons

Sebastian Ghiță a anunțat că își dă demisia din PSD. Acesta a spus că a luat această decizie în urma unei discuții pe care a avut-o cu premierul Victor Ponta. „Astăzi m-a chemat în birou și mi-a spus nemulțumirile față de declarațiile mele și prestațiile mele din Parlament. Trebuie să închidem discuțiile despre corupție, pentru că ne distrug.

Eu nu pot să fiu reprezentat de Ion Iliescu. Să-l văd în prezidiu explicându-mi lucruri. Un om la 84 de ani, care e atent doar la orgoliul lui este un om pe care eu să-l urmez? Răspunsul e Nu! (…)

Trebuie să facem curățenie în partid. Oricine are probleme cu mascați și arestări trebuie să dispară din partid. E o chestiune de bun simț”, a declarat Sebastian Ghiță.

Deputatul PSD Sebastian Ghiță a declarat la întâlinirea cu scântei a social-democraților, care a avut loc ieri, că Ion Iliescu trebuie să se retragă din partid.

„Într-un fel, tinerii au dreptate: cât timp Ion Iliescu se așază la fiecare ședință lângă președintele PSD avem o problemă. Nu una personală, una de percepție. Ca noi, cei tineri din PSD, suntem la fel ca Ion Iliescu și generația sa. Ion Iliescu are venerabila vârstă de 84 de ani. Victor Ponta are 42 de ani”, a mai spus Sebastian Ghiță.

Potrivit unor surse din PSD, citate de gandul.info, Ion Iliescu ar fi avut un schimb de replici acide cu unul dintre liderii PSD: „Mă faceți pe mine comunist? Eu am făcut revoluția!”.

Sebastian Ghiță a mai spus că PSD-ul trebuie să se reformeze în totalitate.

„Victor Ponta este deja un lider politic puternic și cu experiență, conduce cel mai mare partid, este prim ministru și până acum am avut în viață victorii și înfrângeri. De astăzi, Victor Ponta are o misiune extrem de grea.

Acesta trebuie să forțeze reformarea reală a PSD și a întregului sistem politic. Pentru că acesta a fost sensul votului oamenilor din alegerile prezidențiale, indiferent de turul de scrutin.

Românii nu i-au acordat o vacanță de 10 ani la Cotroceni lui Victor Ponta, ci i-au dat de muncă în continuare la Guvern. Acesta este cel mai important lucru pe care Victor Ponta trebuie să-l înțeleagă și în care PSD trebui să-l sprijine. PSD și restul partidelor trebuie să se schimbe! Trebuie să arate că au răspuns la acuzații de comunism, corupție și ineficiență. Victor Ponta nu a fost în PCR.

În anul 2014 era singura șansă ca PSD să arate că propune românilor un lider tânăr, că s-a rupt de trecut. Tineri care nu au fost în PCR îl acuză pe Ponta de comunism!

Trebuie să ne rupem de cei 25 de ani după Revoluție”, transmite Sebatian Ghiță.