Ilie Năstase o va antrena pe Simona Halep

Ilie Năstase (Facebook)
Ilie Năstase (Facebook)

Ilie Năstase, singurul român care a fost lider în clasamentul jucătorilor profesioniști de tenis, va pregăti echipa de Fed Cup a României.

”Această mutare face parte din noul plan al FRT de a concentra toate valorile tenisului românesc în jurul acestei echipe, care are şanse reale să revină în Grupa Mondială şi chiar să câştige Fed Cup. Alina Cercel-Tecşor rămâne alături de echipă şi va fi antrenor”, a anunţat Federația Română de Tenis.

Ilie Năstase a fost primul lider ATP din istorie și este, alături de Virgina Ruzici, singurul român care a cucerit un titlu de Grand Slam la simplu.

Echipa României de Fed Cup are în componență jucătoare valoroase, precum Simona Halep, Irina Begu sau Monica Niculescu, a retrogradat din Grupa Mondială. Simona Halep, locul 5 WTA, se pregătește de Turneul Campioanelor din Singapore.

Româncele au pierdut în acest an de două ori, de fiecare dată în sală, la Cluj, în fața Cehiei, scor 2-3, și Germaniei, 1-4.

România va debuta cu Ilie Năstase pe bancă anul viitor, pe 11 şi 12 februarie, cu ocazia partidei contra Belgiei din Grupa Mondială II a Fed Cup, programată în Sala Polivalentă din Bucureşti.

Ilie Năstase (70 de ani) a fost căpitan nejucător al echipei de Cupa Davis a României, în 1994, și președintele FRT între 1997 și 2008.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.