IKEA va avea un restaurant pe roți în România

Suedezii de la IKEA vor avea un food-truck cu preparate la grătar. Acesta va fi amplasat lângă magazinul IKEA din Băneasa. Potrivit reprezentanților magazinului, clienții vor putea lua preparatele la pachet, în caserole, iar în apropiere vor fi amenajate mese.

IKEA operează în cadrul magazinului din Băneasa unul dintre restaurantele cu cele mai mari vânzări din România. Astfel, în perioada septembrie 2014 – august 2015, Departamentul IKEA Food, format din Restaurantul IKEA, Magazinul de Delicatese Suedeze si Bistro din cadrul magazinului IKEA Baneasa, a generat aproximativ 34 milioane de lei, fara TVA.

Raportat la anul trecut, vânzarile restaurantului IKEA au crescut cu peste 9,6% și au ajuns să genereze 8% din încasările companiei în România.

IKEA este o companie de retail mobilier și decorațiuni, de origine suedeză, fondată în 1943 de Ingvar Kamprad. În august 2015, IKEA Group deținea 380 de magazine în 47 de țări sau teritorii, dintre care 47 de magazine erau francize deținute de alte companii decât IKEA Group.

Magazinul IKEA din Zona Comercială Băneasa a fost al 253-lea deschis în a 35-a țară, pe 21 martie 2007. Până în luna martie 2010 a fost operat în sistem de franciză locală, iar după aceea IKEA România a devenit parte din IKEA Group.

La începutul acestui an a apărut informația că IKEA au în plan construcția celui mai mare proiect imobiliar în partea de nord a Capitalei, pe un teren de 48 de hectare. Aici urmează să fie construite 10.000 de apartamente, case și vile, dar și spații de birouri.

IKEA România anunță un nou magazin

De asemenea, anul trecut, reprezentanții IKEA au vorbit despre posibilitatea de a deschide un nou magazin IKEA în București, dar și unul în țară. Cel mai probabil, viitorul magazin al retailerului suedez va în Sectorul 3, pe Bulevardul Pallady.

„În mai multe oraşe mari din România există potenţial ridicat pentru a deschide magazine IKEA.

În acelaşi timp, magazinul existent în Bucureşti primeşte în prezent un număr foarte mare de vizitatori, ceea ce poate afecta uneori percepţia lor asupra experienţei din timpul cumpărăturilor sau este prea departe de unii locuitori din Bucureşti, care aleg să nu ne mai viziteze din acest motiv.

De aceea, am decis să deschidem al doilea magazin tot în Bucureşti, într-o zonă care oferă acces mai larg către reţeaua de transport în comun bucureştenilor din zonele mai îndepărtate. Bineînţeles că nu ne vom opri aici”, declara, în vara anului trecut, retail managerul IKEA România, Cornel Oprișan.
Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Vinerea Neagră 2016. eMAG vine cu reduceri uriașe la televizoare

https://greatnews.ro/vinerea-neagra-2016-fashion-days/