IKEA pregătește construcția unui cartier de locuințe în România

Divizia imobiliară a IKEA, Vastint, a primit luna trecută certificatul de urbanism pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe terenul cumpărat anul trecut, potrivit Economica.net.

Pe cele 48 de hectare cumpărate în partea de nord a Capitalei, IKEA are în plan să construiască 10.000 de apartament, case și vile, dar și spații de birouri.

„Pe terenul din sectorul 1 avem în vedere dezvoltarea unui proiect mixt, predominant rezidenţial. Dat fiind că în perioada care urmează vom începe să lucrăm la planificarea urbană, este prematur să ne pronunţăm asupra mai multor detalii.

Abordarea Vastint este bazată pe dezvoltarea de soluţii pe termen lung, dorinţa noastră fiind să creăm o comunitate într-un proiect echilibrat, durabil şi confortabil, bine integrat în zonă“, declara directorul general Vastint România, Antoniu Panait, la începutul anului trecut.

Vastint România a început construcția celei de-a treia clădire de birouri din cadrul proiectului „Timpuri Noi Square”. Aceasta va avea o suprafață închiriabilă de 20.000 de metri pătrați și va fi gata spre sfârșitul anului viitor.

De asemenea, compania mai are în construcție trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, din zona Carrefour Orhideea. Va fi o suprafața închiriabilă de 41.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Ikea ar urma să înceapă construcția și la un nou magazin în România. Este vorba despre cel de pe Bulevardul Theodor Pallady, care ar putea fi inaugurat spre sfârșitul anului viitor.

Noul magazin va avea o suprafață de aproximativ 37.000 de metri pătrați și va avea 300 de angajați. Investiția va fi de aproximativ 80 de milioane de euro. Pe termen mediu, IKEA vrea să deschidă magazine și în alte orașe din țară, iar pe listă sunt Cluj, Brașov, Iași sau Timișoara.

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.