Ikea începe construcția celui de-al doilea magazin în România

FOTO: franchisor.ikea.com
FOTO: franchisor.ikea.com

În luna octombrie încep lucrările de construcție la cel de-al doilea magazin Ikea din România. Noul magazin va fi cel mai mare din regiune, cu o suprafață construită de 36.000 de metri pătrați și va fi pe Bulevardul Pallady, în Sectorul 3 al Capitalei.

Investiția va fi de aproximativ 80 de milioane de euro, iar magazinul va avea 300 de angajați. IKEA vrea ca noul magazin să folosească doar energie regenerabilă. Vor fi sisteme de energie geoterală și panouri solare integrate. De asemenea, vor exista și stații de încărcare pentru mașinile electrice, iar suprafața de spațiu verde din totalul terenului va fi de 30%.

Pe termen mediu, IKEA vrea să deschidă magazine și în alte orașe din țară, iar pe listă sunt Cluj, Brașov sau Timișoara.

Reprezentanții magazinului au anunțat că au în plan să ajungă la nouă magazine în România. IKEA Băneasa a înregistrat în perioada septembrie 2015 – august 2016 vânzări de peste 510 milioane de lei, ceea ce înseamnă o creștere de peste 20% față de perioada precedentă. Aceasta este cea mai mare creștere pe care a înregistrat-o IKEA în România de la deschidere.

De asemenea, a fost o creștere de 140% a comenzilor și pe online. Cele mai multe cumpărături online au fost făcute din București, Cluj, Timișoara, Iași și Constanța.

Ikea se extinde în România și pe zona imobiliară. Divizia imobiliară a IKEA, Vastint, a primit în luna iulie certificatul de urbanism pentru construcția unui ansamblu rezidențial pe terenul cumpărat anul trecut.

Pe cele 48 de hectare cumpărate în partea de nord a Capitalei, IKEA are în plan să construiască 10.000 de apartament, case și vile, dar și spații de birouri.

De asemenea, compania mai are în construcție trei clădiri de birouri ale proiectului Business Garden Bucharest, din zona Carrefour Orhideea. Va fi o suprafața închiriabilă de 41.000 de metri pătrați de spații de birouri.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.