Iepuri de Paști închiriați de primărie cu 2.500 de euro bucata

iepuri aurii sector 6
Foto: Maria Munteanu Facebook

Administrația Școlilor Sector 6, instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 6, a cheltuit nu mai puțin de 15.000 de euro pentru închirierea de la o firmă privată de apartament 6 iepuri aurii care să decoreze 6 grădinițe din sector cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Cazul a fost descoperit de jurnaliștii de la recorder.ro.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pentru fiecare iepure s-a plătit suma de 12.000 de lei (2.500 de euro), acesta fiind prețul de închiriere pe o perioadă de două luni. Decorațiunile au ajuns la șase grădinițe de pe raza sectorului.

Patronii firmei Next Level Project Construct SRL (Alexandru Dobra și Ilie Voicu) au încasat însă o sumă mai mare, de peste 25.000 de euro, deoarece au închiriat și alte decorațiuni Administrației Școlilor Sector 6: cutii-cadou cu funde 3D, iepuri luminoși 3D, figurine 3D luminoase în formă de ou.

Potrivit recorder.ro, de regulă, chiria lunară a unui produs variază între 1 și 3 % din valoarea produsului respectiv. Calculând cu 3 % și ținând cont că s-au plătit 2.500 de euro chirie pentru două luni, rezultă că valoarea unui iepure îmbrăcat în beteală ar fi de 41.000 de euro.

Next Level Project Construct SRL a fost înființată în ianuarie 2017 și, în ultimul an, a avut mai multe contracte cu instituțiile din Sectorul 6: în decembrie a luat 50.000 de lei pentru împodobirea cu luminițe a primăriei conduse de Gabriel Mutu. Sediul firmei se află într-un apartament de la etajul 4, al unui bloc situat pe șoseaua Panduri.

Nici primarul de sector Gabriel Mutu și nici conducerea Administrației Școlilor Sector 6 nu au reușit să explice de ce au fost închiriate niște decorațiuni atât de scumpe și nici de ce, dintre toate grădinițele din sectorul 6, au fost alese tocmai acele 6 grădinițe pentru amplasarea iepurilor.

Strigător la cer! La Urlați, primarul a cumpărat coșuri de gunoi din fibră de sticlă cu 1.000 de lei bucata

DISTRIBUIȚI
Andreea Dogar
Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.