Iepuri de Paști închiriați de primărie cu 2.500 de euro bucata

iepuri aurii sector 6
Foto: Maria Munteanu Facebook

Administrația Școlilor Sector 6, instituție aflată în subordinea Primăriei Sectorului 6, a cheltuit nu mai puțin de 15.000 de euro pentru închirierea de la o firmă privată de apartament 6 iepuri aurii care să decoreze 6 grădinițe din sector cu ocazia sărbătorilor de Paști.

Cazul a fost descoperit de jurnaliștii de la recorder.ro.

Conform Sistemului Electronic de Achiziții Publice, pentru fiecare iepure s-a plătit suma de 12.000 de lei (2.500 de euro), acesta fiind prețul de închiriere pe o perioadă de două luni. Decorațiunile au ajuns la șase grădinițe de pe raza sectorului.

Patronii firmei Next Level Project Construct SRL (Alexandru Dobra și Ilie Voicu) au încasat însă o sumă mai mare, de peste 25.000 de euro, deoarece au închiriat și alte decorațiuni Administrației Școlilor Sector 6: cutii-cadou cu funde 3D, iepuri luminoși 3D, figurine 3D luminoase în formă de ou.

Potrivit recorder.ro, de regulă, chiria lunară a unui produs variază între 1 și 3 % din valoarea produsului respectiv. Calculând cu 3 % și ținând cont că s-au plătit 2.500 de euro chirie pentru două luni, rezultă că valoarea unui iepure îmbrăcat în beteală ar fi de 41.000 de euro.

Next Level Project Construct SRL a fost înființată în ianuarie 2017 și, în ultimul an, a avut mai multe contracte cu instituțiile din Sectorul 6: în decembrie a luat 50.000 de lei pentru împodobirea cu luminițe a primăriei conduse de Gabriel Mutu. Sediul firmei se află într-un apartament de la etajul 4, al unui bloc situat pe șoseaua Panduri.

Nici primarul de sector Gabriel Mutu și nici conducerea Administrației Școlilor Sector 6 nu au reușit să explice de ce au fost închiriate niște decorațiuni atât de scumpe și nici de ce, dintre toate grădinițele din sectorul 6, au fost alese tocmai acele 6 grădinițe pentru amplasarea iepurilor.

Strigător la cer! La Urlați, primarul a cumpărat coșuri de gunoi din fibră de sticlă cu 1.000 de lei bucata