Idei pentru un living de vis. Cum amenajăm cea mai importantă cameră a casei

Livingul este de departe cea mai importantă încăpere a unei case, acel spațiu de socializare în care purtăm cele mai frumoase discuții în familie și ne primim rudele și prietenii.

Așadar, atunci când ajungem la amenajarea acestei camere, trebuie să îi acordăm o atenție sporită și să consultăm și alte idei reușite, aplicate de alți proprietari.

Lemnul vechi este o primă idee inspirată, capabilă să transforme cu adevărat un spațiu simplu într-unul de familie, oarecum intim. Grinzile sunt cele care schimbă cel mai rapid aspectul unei încăperi, după cum puteți vedea în imaginile de mai jos.

Desigur, și o masă din lemn vechi se poate dovedi o alegere inspirată. Atenție la un singur detaliu! Tratați lemnul cu atenție deosebită, nu v-ați dori să aduceți în casă un lemn plin de dăunători de tipul cariilor de lemn. Eliminarea acestor carii se poate face cu insecticide speciale, unele dintre cele mai cunoscute mărci fiind Solfac și K-Obiol.

Apoi, aveți mare grijă la alegerea corpurilor de iluminat. Pentru camerele mari, puteți opta pentru plasarea a două corpuri principale, fie că vorbim de două candelabre, lustre sau aplice de perete. Am găsit o mulțime de corpuri de iluminat cu stil aici. Sfatul nostru este ca, în camerele care au măcar 2,6 metri înălțime, să optați pentru candelabre cu 3-4 brațe, ele vor împărți excelent lumina în camera voastre. Când alegeți becurile, vă recomandăm lumina caldă, deoarece se creează acea plăcută, relaxantă atmosferă de familie.

lustra romantica

Canapeaua este la rându-i un element important. Celor îndrăzneți și cu puternic simț practic le recomandăm o ieftină și extrem de practică canapea din paleți. Am spus ieftină deoarece credem cu tărie că oricine o poate face acasă, cu atenție și puțină îndemânare. Modelul din imaginea de mai jos are și avantajul spațiului câștigat pentru depozitarea cărților. Proprietarul câștigă astfel o inedită mini-bibliotecă, într-un loc cu totul și cu totul neașteptat.

canapea paleti
Americanii tind să adune mobilier în mijlocul camerelor de zi, însă europenii preferă un stil mai degajat, minimalist și cu mult spațiu liber. În imaginea principală a acestui articol este un living specific suedez, care nouă ne-a plăcut foarte mult. Remarcați, simplitatea camerei și detaliile tavanului. Desigur, ochii poposesc rapid pe originalul șemineu din partea dreapta, o găselniță specifică stilului industrial care prinde rapid teren în amenajările interioare moderne.

Pentru amenajarea caselor din casă vă recomandăm întreaga colecție de mobilier, decorațiuni, perdele, lenjerii și alte accesorii de pe acest site.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.