Idei de decorațiuni pentru casa de la țară. 14 imagini care te vor inspira pe loc

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: BuzzFeed Partner / facilisimo.com / noramurphycountryhouse.com / Pinterest.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară. Mulți dintre noi avem o casă la țară pe care se întâmplă adesea să o neglijăm, mai ales dacă nu mai locuiește nimeni acolo.

Nelocuite și abandonate de proprietari, casele se deteriorează încet până când ruina le cuprinde total. Din păcate, satele din România sunt pline de astfel de triste exemple de locuințe părăsite.

Ce nu realizează mulți dintre cei care își lasă casele în paragină e că astfel de gospodării de la țară se pot transforma în minunate case de vacanță unde pot petrece câteva zile liniștite de concediu departe de agitația marilor orașe.

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – spațiul ideal pentru relaxare

În zilele calde de vară, aici puteți să vă întindeți hamacul în curte, între doi copaci, și să leneviți cu o carte în mână. Sau puteți să vă instalați un șezlong și să faceți plajă în grădină. Dacă vreți să vă chemați și prietenii pe la voi, atunci n-ar strica să aveți o masă mare afară, unde să puteți lua masa în aer liber.

În cazul în care locuința este solidă și are fundații și o structură de rezistență bună, atunci casa de la țară nu are nevoie decât de puțină grijă și atenție din partea proprietarilor.

Multe dintre decorațiunile dintr-o casă de la țară le puteți face chiar voi, dacă aveți un pic de îndemânare la meșterit prin locuință.

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – folosiți culori vii

De la măsuțele din cauciucuri colorate până la scaunele sub formă de ciupercuțe, toate aceste idei vă pot ajuta să creați un mic paradis la voi la țară, fără să investiți foarte mulți bani în renovare. Lasați-vă imaginația să zburde și cu siguranță vă vor veni și voua numeroase alte idei de decorațiuni pentru casa de la țară.

Iată câteva idei de decorațiuni pentru casa de la țară propuse de publicația brightside.me și pinterest.com:

1. Veranda este un element extrem de important pentru casa de la țară. Fie că este vorba de o prispă, de o terasă sau de o verandă, acest spațiu trebuie să fie amenajat astfel încât să vă îmbie la relaxare. Acesta este locul unde vă puteți petrece după-amiezile în tihnă, citind o carte sau discutând cu prietenii.

O idee este să așezați aici un colțar cu pernuțe colorate și o măsuță din cauciucuri vopsite. Folosiți culori vii pentru a dat viață acestui loc. Culorile vii vă vor binedispune de fiecare dată.

idei decorațiuni cauciucuri
Foto: madcapfrenzy.blogspot.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – atmosfera rustică

2. Dacă vreți să creați o atmosferă rustică și în interior, folosiți blănuri pentru podea. Pentru originalitate, puteți să agățați un leagăn din tavan, chiar în interiorul casei.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: abeautifulmess.com / brightside.me

3. Deoarece vă aflați în mijlocul naturii, locuința voastră poate să împrumute câteva din caracteristicile mediului înconjurător: scaunele în formă de ciupercuțe sau șezlongul din bușteni sunt doar două exemple.

idei de mobilier de grădină
Foto: © homemade-modern.com
idei de mobilier de grădină
Foto: © twigandtoadstool.blogspot.ru

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – masa din curte

4. Masa din curte este și ea un element important. Dacă știți că o să vă chemați des prietenii pe la voi, alegeți o masă mare din lemn. Brightside.me vă propune o masă mai specială, care are un spațiu de depozitare pe mijloc ce poate fi umplut cu gheață: aici puteți să țineți berea la rece.

Dacă vă plac foarte mult florile și plantele, o opțiune este să umpleți acest spațiu nu cu gheață, ci un straturi de pământ și semințe pentru flori. În acest fel veți avea o mini-grădină care să vă bucure ochii când mâncați sau beți o cafea cu prietenii.

idei de mobilier de grădină
Foto: © ana-white.com
idei de mobilier de grădină
Foto: © faroutflora.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – baie cu priveliște

5. Dincolo de folosirea unor blănuri pentru podea, iubitorii designului rustic pot opta și pentru alte soluții. De exemplu, o masa făcută dintr-un butoi.

idei de mobilier de grădină
Foto: © pinterest.com

6. Baia cu priveliște. Dacă dispuneți de o sumă de bani mai generoasă pentru amenajarea casei de vacanță de la țară și nu vă bazați doar pe forțele proprii pentru a renova locuința, atunci merită să vă investiți banii într-o baie cu priveliște. În cazul în care nu aveți foarte mult spațiu, chiar și o cadă mică, îngustă, e suficientă pentru a crea un loc perfect pentru relaxare.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: BuzzFeed Partner / Pinterest.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – sobe din fontă

7. Pentru sistemul de încălzire puteți alege sobe elegante din fontă.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: strenghielm.se / Pinterest.com

8. Vreți să creați o atmosferă simplă și rustică la baie? Folosiți o scară pentru așezarea prosoapelor și chiuvete din tablă.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: facilisimo.com / pinterest.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – lumânări și lămpi

9. Nu vă zgârciți la lumânări, felinare, lămpi, ghirlande de beculețe și alte surse de lumină – cu ajutorul lor veți crea o atmosferă de basm.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: decordemon.blogspot.com

10. Pentru dormitor puteți să folosiți scânduri din lemn pentru peretele din spatele patului.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: Elle Studio Gallery / Pinterest.com

11. Oglinda de pe comodă poate avea o ramă din crengi de copac.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: Room Decor Ideas / Pinterest.com

Idei de decorațiuni pentru casa de la țară – natură în interior

12. În living puteți să asortați grinzile din lemn din tavan cu liniile create de rafturile bibliotecii sau de dungile de pe canapea.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: prenonsletemps.canalblog.com / Pinterest.com

13. Aduceți natura în interior: folosiți crenguțe, plante, flori etc.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: noramurphycountryhouse.
com / Pinterest.com

14. Fiți atenți la detalii. Gândiți-vă casa ca pe un tot unitar. Dacă ați optat pentru o atmosferă rustică (scaune din bușteni, blănuri pe jos etc) e bine ca elementul rustic să se repete și în alte locuri din casă. Exemplu: suport pentru pahare dintr-o scoarță de copac.

idei de decorațiuni pentru casa de la țară
Foto: ArchitectureArtDesigns / Pinterest.com

Dacă acest articol vi s-a părut util și vreți să citiți și alte articole despre casă și grădină, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.