Idei de afaceri. Un gorjean mobilează casele nemților

idei de afaceri mobila export
sursa foto: edelroc.ro

La începutul anilor ’90, Ion Pau și-a reprofilat afacerea, din producţia de curele de uz industrial, în una de producție de mobilă din lemn masiv.

Cele mai mari comenzi vin din partea unui afacerist neamț care vinde în Germania mobila românească, după ce și-a închis propria fabrică, realizând că este mai profitabil să comercializeze produsele românești decât să le producă la el în țară.

O altă parte a producției de mobilă făcută la fabrica lui Pau de la Târgu Jiu ia calea Austriei, astfel că cele peste 1.000 de modele de piese vândute îi asigură gorjeanului un profit anual de milioane de euro.

Idei de afaceri cu bani împrumutaţi

Și asta după o investiție de 3 milioane de euro, bani proveniți din credite bancare.

„Orice întârziere a clienților noștri înseamnă o problemă în a rambursa creditele noastre și însemnă dobânzi mai mari, penalizări. Clienții noștri fiind serioși, nu am avut nicio problemă în a returna creditele bancare. Eu am zis așa: statul să nu mă încurce, că de ajutat nu are cum să ma ajute”, a spus Ion Pau, citat de digi24.ro.

După ce timp de 15 ani, sute de camioane cu mobilă au ajuns în Occident, fabrica din Târgu Jiu înregistrează acum o cifră de afaceri anuală de 2 milioane de euro.

Produsele sunt realizate de cei 100 de angajaţi care lucrează cu utilaje moderne, care înlocuiesc alţi 100 de tâmplari.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.