Idei de afaceri pentru tineri. Top 3 domenii profitabile

idei de afaceri pentru tineri 2018
Idei de afaceri pentru tineri. Foto: Pixabay

Idei de afaceri pentru tineri. Dacă doriți să începeți o carieră ca antreprenor și să faceți bani pe cont propriu, vă recomandăm câteva domenii de activitate care se anunță a fi foarte profitabile.

Iată, deci, cele mai interesante idei de afaceri pentru tineri:

1. Idei de afaceri pentru tineri în agricultură

Nu trebuie să aveți o suprafață mare de teren și nici prea multă experiență în domeniu pentru a face bani din agricultură.

Cultura de gălbenele, de exemplu, aduce profituri importante și pe suprafețe mici. Dacă aveți la dispoziție doar 1.000 de metri pătrați, puteți începe o plantație. Singurele investiții notabile vor fi cu semințele. La suprafața pe care am precizat-o mai sus aveți nevoie de aproximativ un kilogram de semințe, care costă în jur de 700 de lei.

Puteți avea o producție de câteva sute de kilograme de flori de gălbenele. Faptul că recoltarea se face manual crește mult prețul acestor plante, care, la export, aduc și 10 euro pe kilogram.

Dacă vă plac păsările, vă recomandăm să începeți o fermă de gâște. Aduce profituri încă din primul an de la înființare, prin vânzarea de ouă și boboci. Veți cheltui bani cu furajele, cu animalele și cu întreținerea acestora, însă veniturile sunt considerabile.

Mai mult, penele și puful de gâscă sunt și ele la mare căutare, fiind folosite în procesul de fabricare al pernelor. Cheltuielile inițiale ale acestei afaceri sunt destul de mici, dacă nu investiți și într-un incubator, care vă va crește, însă, profitul.

2. Idei de afaceri pentru tineri online

Dacă aveți cunoștințe și abilități webdesign, știți un limbaj de programare sau aveți experiență în dezvoltare de app-uri sau graphic design puteți apela la site-uri destinate freelancer-ilor, unde găsiți clienți dispuși să plătească bani buni pentru serviciile dumneavoastră.

Pentru fotografii liber-profesioniști sau chiar amatori, există posibilitatea de a vinde imaginile pe diferite site-uri de vânzare de fotografie de stoc. Sunt numeroase site-uri unde puteți posta aceste fotografii și, dacă oferiți un preț avantajos, le veți vinde fără probleme.

Un blog poate fi un mijloc excelent de a câştiga bani online, însă este nevoie de multă muncă și dedicație. Realizarea unui website este modul cel mai căutat de a face afaceri online. Puteți face bani prin crearea de site-uri şi apoi, prin vânzarea acestora către alţi investitori.

Menținerea unui blog este o activitate pentru cei creativi, care doresc să își suplimenteze veniturile.

3. Idei de afaceri pentru tineri în mediul urban

Una dintre cele mai interesante tendințe actuale este cea a tonetelor mobile de mâncare, foodtruck-urile. Astfel, dacă sunteți priceput în bucătărie și credeți că puteți face față ritmului susținut de muncă din lumea street food-ului, o tonetă culinară poate fi una dintre cele mai bune idei de afaceri pentru tineri.

Investițiile sunt destul de mari în prima fază, însă se amortizează rapid dacă preparatele voastre au succes.

O altă idee lucrativă la îndemâna oricui este manufactura și în special conceptul handmade. Aceste produse sunt tot mai populare în rândul tinerilor și a celor care vor să cumpere obiecte unice.

Veți avea nevoie și de o piață de desfacere a produselor dumneavoastră, însă există numeroase târguri și expoziții sau magazine în care vă puteți vinde obiectele unicat, indiferent de natura lor.