Idei de afaceri la țară. Cum faci bani din kale

Idei de afaceri la țară FOTO: Reisefreiheit_eu/Pixabay.com
Idei de afaceri la țară FOTO: Reisefreiheit_eu/Pixabay.com

Kale este o specie de varză care a început să devină tot mai populară în România mai ales printre cei care sunt vegetarieni și persoanele care vor să mănânce sănătos. O cultură cu varză kale poate fi trecută cu siguranță pe lista de idei de afaceri la țară.

Potrivit medicilor nutriționiști, varza kale are mai multe categorii de minerale și vitamine, iar datorită conținutului scăzut de calorii și gustului bun poate fi inclusă în meniul curelor de slăbire.

Potrivit Agrointel.ro, varza kale a fost adusă în România în 2011 de Marian Dumbravă, proprietarul unei ferme ecologice. Nu știa despre ce e vorba și a început să se documenteze după ce a primit mai multe cereri de la clienții săi.

Idei de afaceri la țară. Varza kale nu se cultivă greu

Semințele le-a adus din Statele Unite. Transportul, certificatul fitosanitar și vama l-au costat mai mult decât semințele. În total a plătit în jur de 2.000 de dolari.

Varza kale nu se cultivă greu. Cei care caută idei de afaceri la țară trebuie să știe că aceasta se pune la distanțe de 10 centimetri între plante și aproximativ 50 de centimetri între rânduri.

Trebuie să luați în considerare faptul că varza kale are nevoie de apă din belșug și de temperaturi mai scăzute. Din această cauză este indicat să faceți plantația prin primăvară, când temperaturile nu depășesc 25 de grade Celsius.

Idei de afaceri la țară. Cu cât se vinde varza kale

Recolta se face toamna și constă în ruperea frunzelor de deasupra pământului, însă o parte din cotor să rămână în pământ.

Singura problemă, mai ales dacă sunteți în căutare de idei de afaceri la țară ecologice, este legată de dăunători. Varza kale poate fi atacată de puricii verzi, melcii fără cochilie, fluturele alb și alți dăunători specifici vărzoaselor.

O plantă are în jur de 400 de grame și se vinde cu aproximativ 5 lei.

FOTO: Reisefreiheit_eu/Pixabay.com