Idei de afaceri. Costume populare pentru copii

ii
Costume populare românești. Foto: Pagina de Facebook "La Blouse Roumaine"

De profesie infirmieră, Vasilica Radu este pasionată de croitorie, pe care a învățat-o de la mama sa. Treptat, femeia a transformat pasiunea într-o mică afacere, iar acum are o pagină de Facebook prin care își găsește clienţi numeroşi pentru costumele populare pe care le coase, scrie digi24.ro.

Când nepoata ei a avut prima serbare, ea i-a croit primul costum naţional. De atunci, tot mai mulţi părinţi i-au cerut costume pentru copiii lor: „Majoritatea părinților au vrut să-și îmbrace copiii într-un costum nou de Ziua Națională. Le folosesc la spectacole, la serbări, la ce fac ei la grădiniță, la școală”.

Vasilica Radu ştie să croiască în special costume populare pentru copii inspirate din zonele Vlașca și Teleorman: „Am folosit pânză din bumbac 100% și aplic o broderie care ar însemna motivul național. Predomină culoarea albastră la băieți, iar la fetițe roșu, danteluța. Am folosit o mătăsică pentru ele, pentru că fetițele sunt mai cochete”.

Orice costum îi aminteşte de mama sa, mai ales când face şorţurile: „Le fac din prosoape țesute în război de mama mea în urmă cu 40-50 de ani. Prosoape pe care nu m-aș fi gândit niciodată că voi ajunge să le folosesc în acest scop acum”, spune Vasilica Radu.

Femeia speră că va reuși să le transmită și tinerilor pasiunea pentru costumul popular.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.