Idei de afaceri. Cafeneaua unde berea este adusă de trenulețe

Echipa Carausi

Un programator din București a renunțat la jobul său pentru a-și urma pasiunea din copilărie. El a conceput și a deschis o cafenea, unde comanda este preluată de un sistem de trenulețe.

Conceptul cafenelei are la bază un sistem care controlează câteva trenuleţe electrice ce preiau şi aduc comenzile clienţilor.

Mihai Crăciun a deschis în luna februarie cafeneaua La Trenuleţe, în care a investit peste 50.000 de euro.

Jumătate din sumă a fost cheltuită pe închirierea și amenajarea spaţiului, precum și pe primele stocuri.

„Eu am fost întotdeauna pasionat de trenuleţe electrice, de mic. Am lucrat mulţi ani ca programator, încă o fac în regim de freelancing, însă în 2003 am deschis un magazin online cu trenuleţe electrice. Ajunsesem să avem o reţea şi de atunci începusem să creăm sistemul, însă criza ne-a afectat foarte mult, piaţa s-a prăbuşit, practic. Şi noi am greşit crezând că recesiunea va dura puţin. Până la urmă, am închis afacerea, iar soţia mea şi-a deschis un club de modelism pentru copii“, a povestit Mihai Crăciun, pentru zf.ro.

Ulterior, clubul de modelism s-a dezvoltat şi de aici a pornit ideea unei cafenele unde comenzile să fie luate şi aduse de trenuleţe electrice.

Acum, pereţii cafenelei sunt înconjuraţi de şine, pe care se plimbă în prezent cinci trenuleţe electrice. Fiecare masă la care se aşază clienţii reprezintă câte o staţie, iar pentru a plasa comanda aceştia trebuie să composteze un cartonaş aflat pe masă în dreptul produsului pe care îl vor. Apoi, ei introduc biletul în locomotiva care vine la masă pentru preluarea comenzii şi apasă un buton pentru ca aceasta să ajungă la barman.

Preţurile practicate la cafeneaua La trenulețe variază între 6 lei pentru o apă plată şi 20 de lei pentru un cocktail sau un milkshake.

Cei interesați să deschidă o astfel de cafenea pot apela la cumpărarea unei francize, după cum anunță antreprenorul pe site-ul La trenulețe.

 

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

 

Recomandările editorilor GreatNews:

Cum poți scăpa de facturile neplătite fără să ți se taie curentul

Opt echipe de inventatori români, premiate la Salonul Internațional de la Geneva
Salvatorul de la metrou. Tânărul care a sărit pe șine și l-a scos pe bătrânul prăbușit
Alexandra Dulgheru, victorie de senzaţie cu Eugenie Bouchard!