12 idei fantastice ca să câștigi spațiu. Oricât de îngust e apartamentul, aceste soluții îl vor „mări”

idei câștigare spațiu
Foto: Marwa Amer / pinterest / ijustlovetinyhouses.blogspot.com / spicytec.com / ribbonsandstas.com

Dacă v-ați săturat de felul în care arată locuința voastră, de spațiul îngust, de lucrurile vechi îngrămădite prin colțuri și de obiectele inutile care zac nefolosite de o mulțime de ani, atunci e momentul să vă reorganizați puțin apartamentul sau casa.

Mai toate locuințele vechi din România suferă din cauza lipsei de spațiu, așa că dacă doriți să creați impresia unei sufragerii largi sau a unei bucătării spațioase e foarte important tipul de mobilă ales.

Există soluții chiar și dacă locuinți într-o garsonieră: paturile ascunse în perete sau care se transformă în măsuță de cafea cu scaune sunt ideale pentru cei care locuiesc într-o singură cameră.

Pentru a câștiga spațiu, primul pas pe care trebuie să îl faceți este să scăpați de toate acele lucruri de care nu mai aveți nevoie. S-ar putea să fiți uimiți când veți realiza cât de multe obiecte total inutile păstrăm în locuințele noastre. Sfatul nostru este să nu le aruncați pur și simplu la gunoi, ci să faceți o selecție a lor și să duceți la reciclat materiale precum hârtia, cartonul, plasticul, metalul sau electronicele și electrocasnicele defecte. Puteți chiar să primiți bani pentru ele.

Al doilea pas este să vă schimbați mobila sau măcar o parte din ea, astfel încât să înlocuiți dulapurile, paturile, mesele și fotoliile voluminoase cu obiecte moderne, preferabil modulare, pe care le puteți muta cu ușurință.

Iată câteva idei:

– mesele și scaunele care se „ascund” în bibliotecă
– scaunele care se strâng perfect sub măsuța de cafea
– paturi suprapuse tip sertar (ideale pentru o familie cu mai mulți copii)
– fotoliul care se transformă în pat
– canapeaua care se transformă în pat / birou de lucru
– patul ascuns în perete
– patul cu sertare dedesubt (în acest fel câștigați spațiu de depozitare)
– patul care se transformă în măsuță + scaune
– masa care se transformă în tablou
– patul-canapea

1.

Foto: ilgilibilgili.com / pinterest
Foto: ilgilibilgili.com / pinterest

2. 

Foto: ribbonsandstas.com / pinterest

3. 

 

Foto: spicytec.com / pinterest

4.

Foto: jubbling.com / pinterest

5. 

Foto: realliving.com.ph / pinterest.com

6.

Foto: homify.co.kr / pinterest

7.

Foto: bloglovin / pinterest

8.

Foto: dudleybydesign.com / pinterest

9.

Foto: furnfinish.com / pinterest
Foto: furnfinish.com / pinterest

10. 

Foto: ijustlovetinyhouses.blogspot.com / pinterest

11.

Foto: treehugger.com / pinterest

12.

Foto: Marwa Amer / pinterest

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.