Ideea care ar putea salva umanitatea de la autodistrugere

Într-un interviu oferit BBC, celebrul naturalist David Attenborough a explicat care este revoluția tehnologică ce ar putea salva umanitatea.

David Attenborough, naturalistul care a prezentat frumusețile naturale ale lumii timp de 6 decenii pe micul ecran, a arătat cum pot fi salvate aceste minuni ale naturii, astfel încât și generațiile viitoare să se bucure de ele.

Potrivit lui Attenborough, energia solară ieftină este absolut necesară dacă ne dorim un viitor curat: „Să ne gândim că acei oameni care au inventat motorul cu abur și-ar fi orientat gândurile spre cum să folosească energia și căldura Soarelui – acest lucru ar fi putut schimba istoria”.

David Attenborough a explicat felul în care lumea noastră s-ar schimba dacă am avea energie solară ieftină: „Nu ar mai trebui să defrișăm pădurile, nu ar mai trebui să extragem petrol de pe teritorii vaste, care sunt apoi complet distruse. Cel mai important însă e că nu am mai polua atmosfera”.

Orașul din România care trece la iluminat public pe baza energiei solare

„Cel mai important lucru care cred că se va întâmpla în următoarele decenii este că vom găsi o modalitate de a obține energie direct de la Soare astfel încât nu doar să facem acest lucru mult mai eficient decât în prezent, ci să putem și să o transmitem, fără prea multe pierderi, și să putem și să o stocăm”, a completat naturalistul.

„Și dacă putem să rezolvăm acest lucru astfel încât energia de la Soare să fie mai ieftină decât să ardem cărbuni, nu va mai trebui să le spunem oamenilor „Nu mai face asta”, „Nu mai face aia” – deoarece acum asta facem. Vom spune doar “Folosește această energie” și oamenii o vor folosi deoarece este mai ieftină”, a arătat David Attenborough în interviul oferit BBC.

Țara care produce atât de multă energie solară încât o oferă gratuit

„Dacă reușim să obținem energie ieftină în următorii 20 de ani, o energie care nu poluează, atunci poate că intrăm într-o epocă de aur. Dar ceea ce trebuie să meargă mână în mână cu această epocă de aur este ca oamenii să folosească această energie ieftină cu înțelepciune, astfel încât să nu o folosim pentru a irosi resursele și pentru a distruge planeta”, a conchis el.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.