Hudway, aplicația de smartphone care transformă parbrizul în GPS

Hudway
Hudway

O echipă de specialiști ruși în programare a creat o aplicație pentru smartphone care îți proiectează traseul GPS pe parbriz. Hudway este deja în magazinul virtual de aplicații pentru gadgeturile Apple și va fi și pe smartphone-urile cu sistemul de operare Android.

„Hudway este o aplicație unică pentru smartphone, care îi face pe șoferi să se concentreze la drum și să-și țină mâinile pe volan. Șoferii nu trebuie să fie atenți la telefon sau să se gândească la comenzile vocale ale GPS-ului, să interpreteze simboluri sau hărți complicate”, spun creatorii aplicației.

reduceri emag

Aplicația Hudway este destul de simplă și nu are nevoie de setări complicate. Aceasta are un contrast foarte puternic, iar atunci când smartphone-ul este pus pe bord cu fața în sus, imaginea, traseul pe care trebuie să-l urmezi, se reflectă foarte puternic în parbriz. Creatorii s-au gândit ca, pentru a nu distrage atenția șoferului, informațiile să fie destul de simple, așadar îți arată în cât timp trebuie să faci la stânga sau la dreapta și viteza.

Specialiștii care au conceput Hudway spun că aplicația este utilă mai ales atunci când condițiile de vizibilitate nu sunt foarte bune, iar șoferul trebuie să fie extrem de atent la drum.