Victorie istorică pentru handbalul românesc. HCM Baia Mare a răpus o triplă campioană a Europei

HCM Baia Mare a făcut un pas uriaș spre sferturile de finală ale Ligii Campionilor la handbal feminin, câștigând cu 31-30 pe terenul danezelor de la Viborg.

Campioana României avea un singur succes în Grupa B a rundei principale, însă victoria de pe terenul triplei câștigătoare a Ligii Campionilor o readuce pe HCM Baia Mare în cursa pentru sferturile de finală.

Dacă pentru nordice a strălucit Rikke Skov, care a marcat 11 goluri, maramureșencele au practicat un joc colectiv splendid. Olandeza Lois Abbingh a înscris de șase ori, în timp ce Adelina Elisei-Ardean și brazilianca Alexandra do Nascimento au pus pe tabelă câte cinci puncte.

După victoria de la Viborg, HCM Baia Mare trebuie să repete izbânda și pe teren propriu, dar să câștige și cu suedezele de la Savehov, pe care a reușit, de asemenea, să le învingă în deplasare.

Ar fi o calificare istorică pentru jucătoarele pregătite de slovenul Tone Tiselj, după ce, în sezonul precedent, cea mai valoroasă echipă a României nu a reușit să depășească nici măcar prima fază a grupelor.

 

HCM-ul din Constanța, doar egal în Cupa EHF

În Cupa EHF, HCM Constanța, singura reprezentantă a handbalului masculin românesc care ține tricolorul sus în Europa, a reușit doar o remiză, scor 25-25, pe terenu propriu cu echipa rusă din Sankt Petersburg.

După ce în sezonul precedent a ajuns până în turneul Final Four al competiției, elevii macedoneanului Zvonko Sundovski au condus la pauză cu 13-10, însă oaspeții au revenit în partea secundă și au smuls un punct la Constanța. Cel mai bun marcator al HCM-ului a fost sârbul Dalibor Cutura, cu 10 goluri.

Și celălalt meci al Grupei B, între spaniolii de la Fraikin Granollers și danezii de la Tvis Holstebro, s-a încheiat la egalitate: scor 28-28.

La finalul acestei săptămâni, HCM Constanța merge în Danemarca, unde, în ultimul tur de calificare în faza grupelor, a fost răpusă o altă echipă din România, Potaissa Turda.