Harta informațiilor utile pentru imigranții din România, realizată doar în limba română

Imigranții nu s-au înghesuit la granițele României nici în primele luni ale anului 2016 (GreatNews)
Imigranții nu s-au înghesuit la granițele României nici în primele luni ale anului 2016 (GreatNews)

Centrul de Documentare și Cercetare în Domeniul Integrării Imigranților (CDCDI) a realizat o hartă cu instituțiile care îi pot ajuta pe străinii ajunși în România, însă aceștia trebuie să știe limba română pentru a o înțelege.

Organizația CDCDI face parte din Asociația Română pentru Promovarea Sănătății a lansat harta online a serviciior naționale destinate imigranților. O puteți consulta aici.

”Este un instrument ce vine în primul rând în sprijinul migranților aflați n România, indiferent de statutul acestora”, se menționează într-un comunicat de presă al organizației non-guvernamentale

Singura problemă este că harta nu este tradusă în nicio limbă de circulație internațională, iar toate informațiile sunt prezentate în limba română.

Harta centralizează informațiile importante despre serviciile oferite imigranților din fiecare județ al României și va fi actualizată constant de către CDCDI.

Inspectoratul General pentru Imigrări are sedii în fiecare reședință de județ și este instituția responsabilă cu intrarea și șederea cetățenilor străini în România.

Străinii din țara noastră au dreptul să apeleze și la alte instituții ale statului, cum ar fi centrele de ocupare a forțelor de muncă, spitale și cele de servicii sociale publice.

În România sunt mai puțin de 50.000 de migranți internaționali temporari de lungă durată.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.