Hartă. Care este cea mai expusă zonă din București în cazul unui cutremur

Sursa: Digi24 TV
Sursa: Digi24 TV

Oamenii de știință de la Măgurele au făcut o simulare pentru un seism devastator și au concluziont că zona de nord va fi cea care va prelua cel mai puternic șocul.

Specialiștii de la Institutul de Fizică a Pământului de la Măgurele au lucrat la harta de impact la cutremur pentru București 10 ani, potrivit Digi24.

S-a luat în calcul un cutremur cu magnitudine peste 7,5 grade, produs în zona Vrancei. Cei mai expuși ar putea fi locuitorii din zonele Otopeni, Pipera, Aviației și Pantelimon.

La polul opus, cele mai ferite în cazul unui cutremur puternic în Capitală, sunt cartierele din sud și sud-vest, precum Ghencea, Rahova, Metalurgiei sau Berceni.

„În zona de nord ar trebui să avem o acceleraţie mai mare. În funcţie de geologia locală a municipiului Bucureşti s-au determinat anumite zone în care perioada proprie de oscilaţie diferă de la 1,4 secunde la 1,7 secunde”, a explicat directorul INFP, Constantin Ionescu, pentru Digi24 TV.

În ultimii ani, în nordul Bucureștiului au fost construite multe blocuri turn. Spre exemplu, în zona Aurel Vlaicu sunt cele mai multe clădiri înalte din București. Potrivit jurnaliștilor Digi24, 250.000 de angajați lucrează aici, adică o treime din totalul celor care muncesc în birouri din Capitală.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.