Handbalistele din România încep o nouă aventură la Campionatul Mondial

Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)
Cristina Neagu este vedeta naționalei de handbal a României (Foto: Zsolt Halmagyi /swe2016.ehf-euro.com/)

Naționala feminină de handbal a României debutează astăzi la cea de-a 23-a ediție a Campionatului Mondial. Tricolorele nu au lipsit niciodată de la turneul final.

Primul meci al româncelor la competiția din Germania va fi unul de încălzire, împotriva Paraguayului, o echipă modestă, fără mari pretenții. Duminică, România, care face parte din Grupa A, își va măsura forțele cu Slovenia.

În 5 decembrie, în sala de la Trier, care găzduiește toate partidele grupei, româncele vor avea de trecut un hop important, cu Spania, iar pe 7 decembrie vor întâlni Angola, cea mai valoroasă echipă din Africa. Ultimul meci al tricolorelor, în 8 decembrie, va fi și cel mai greu din Grupa A, cu Franța.

La precedenta ediție a Mondialelor, în urmă cu doi ani, în Danemarca, România obținea atât medaliile de bronz, cât și titlul de golgheter – prin Cristina Neagu, cea mai valoroasă jucătoare a turneului.

Româncele au nevoie de un parcurs bun în prima fază a competiției din Germania. Din cele șase echipe din grupă, patru merg mai departe, în optimile de finală. Printre posibilele adversare ale României din faza knock-out se numără redutabilele formații din Norvegia, Suedia, Cehia sau Ungaria.

Obiectivul pe care și l-au propus tricolorele la Campionatul Mondial 2017 este clasarea între primele șase echipe ale întrecerii. România este în plin schimb de generații, însă poate conta pe jucătoare de clasă, precum Eliza Buceschi, Cristina Laslo sau extraordinara Cristina Neagu.

Lotul României la Campionatul Mondial 2017

Portari – Denisa Dedu (Siofok), Iulia Dumanska (SCM Craiova)

Jucătoare de câmp – Valentina Elisei Ardean (SCM Craiova), Ana Maria Popa (CSM Roman), Aneta Udriştoiu (CSM Bucureşti), Cynthia Tomescu (Corona Braşov), Crina Pintea (Issy Paris), Timeea Tătar (Corona Braşov), Eliza Buceschi (Corona Braşov), Cristina Laslo (Buducnost), Mădălina Zamfirescu (Debrecen), Cristina Florianu (SCM Craiova), Cristina Neagu (CSM Bucureşti), Melinda Geiger (Brest), Ana Maria Dragut (HC Zalău), Gabriella Szucs (Dunărea Brăila) şi Ana Maria Berbece (U Cluj).

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.