Simona Halep zboară la Roma. Campioana din România e la doi pași de un nou trofeu

După succesul splendid obținut săptămâna trecută la Madrid, campioana din România s-a calificat în semifinalele turneului de la Roma.

Simona Halep, locul 4 în ierarhia mondială, a zdrobit-o azi pe estona Anett Kontaveit, locul 73 WTA, cu scorul de 6-2, 6-4, în sferturile de finală ale întrecerii WTA Premier 5, din capitala Italiei. Estona (21 de ani), venită din calificări, nu a reușit să îi facă față constănțencei, deși, în urmă cu câteva zile, o zdrobise pe nemțoaica Angelique Kerber, liderul mondial, cu 6-4, 6-0.

Pe zgura de la Foro Italico, românca a repetat evoluțiile bune din meciurile precedente, cu nemțoaica Laura Siegemund (n.r. – singura jucătoare care a învins-o în acest an pe zgură, la Stuttgart) și Anastasia Pavlyuchenkova, și s-a calificat în semifinalele de la Roma, unde va încrucișa racheta cu învingătoarea partidei dintre olandeza Kiki Bertens, cap de serie 15, și australicana Daria Gavrilova, venită din calificări.

Simona nu a ajuns niciodată în finală la Openul Italiei, fiind eliminată în penultimul act în 2013 și 2015.

Simona Halep (25 de ani) este considerată de mulți experți drept principala pretendentă la victorie în următorul turneu de Grand Slam, la Roland Garros, care începe la finalul lunii mai.

Românca are un palmares excelent în acest an pe zgură, bifând, până acum, 11 succese din 12 partide în circuitul WTA.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.