Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7 (2), 6-3, 4-6. Românca a pierdut eroic finala de la Australian Open

Românca Simona Halep a pierdut dramatic prima finală din carieră la Australian Open. Adversara sa, daneza Caroline Wozniacki, a cucerit primul titlu de Grand Slam, cât și șefia clasamentului WTA, după un meci de două ore și 50 de minute.

Simona Halep – Caroline Wozniacki 6-7 (2), 6-3, 4-6

6-7 (2), 6-3, 4-6! Caroline Wozniacki câștigă partida, la prima minge de meci, după ce a rezistat cu brio asaltului româncei. Daneza o va detrona pe Simona din fruntea ierarhiei mondiale.

6-7 (2), 6-3, 4-5! Daneza leagă două game-uri consecutive și mută presiunea pe umerii Simonei, care va trebui să își câștige serviciul pentru a rămâne în finală. Tensiunea este la cote maxime la Melbourne.

6-7 (2), 6-3, 4-4! Break, Wozniacki! Daneza egalează, în urma unui game în care a forțat mai mult și a câștigat. Cheia succesului în finala Australian Open 2018 a fost, până acum, ofensiva.

6-7 (2), 6-3, 4-3! Break, Halep! Caroline Wozniacki a greșit mult în acest game, iar Simona conduce pentru prima oară în decisiv. Daneza a cerut și ea intervenția medicului.

6-7 (2), 6-3, 3-3! Game, Simona! Românca se impune pentru prima oară la serviciu în setul decisiv, nu fără emoții, și egalează pentru prima oară scorul.

6-7 (2), 6-3, 2-3! Simona răspunde cu un nou break fabulos. Românca reușește să se țină aproape de adversara sa, care a fost pedepsită în mai multe rânduri de jocul excelent la primire. Halep trebuie să își apere serviciul, însă va fi foarte greu, mai ales din cauza problemelor de ordin fizic. Simona a stat pe teren la Australian Open mai mult decât finalistul de la masculin, elvețianul Roger Federer.

6-7 (2), 6-3, 1-3! Daneza răspunde cu un break succint, la zero, profitând atât de problemele medicale ale româncei, cât și de greșelile neforțate pe care le-a făcut aceasta.

6-7 (2), 6-3, 1-2! Simona nu se lasă! Românca a risipit cinci șanse de re-break, înainte de a câștiga spendid un game extrem de lung și de important.

6-7 (2), 6-3, 0-2! Break Wozniacki. În ciuda unui start mai bun de game al româncei, daneza și-a construit bine punctele, profitând de o mobilitate mai bună în teren.

6-7 (2), 6-3, 0-1! Simona Halep a condus cu 30-0, însă daneza s-a regrupat și a câștigat primul game din ”decisiv”, pe propriul serviciu, cu destul de multe emoții.

SET, SIMONA HALEP!

6-7 (2), 6-3! Eroic! Simona Halep a anulat trei mingi de break și, după o oră și 37 de minute de tenis epuizant, este din nou la egalitate cu Caroline Wozniacki! Efort splendid al româncei, care ia imediat o pauză de vestiar. Urmează un set decisiv de poveste, după 10 minute de repaos, din cauza căldurii.

6-7 (2), 5-3! Simona Halep, care are dureri la pulpa piciorului stâng, reușește un break extrem de important, pe care l-a închis cu o lovitură superbă în lung de linie.

6-7 (2), 4-3! Simona Halep revine la conducerea scorului, după un game în care a scurtat punctele, a căutat lovituri decisive și a reușit să o pună în mare încurcătură pe Caroline Wozniacki.

6-7 (2), 3-3! Wozniacki egalează, după un game în care Halep a greșit mai mult.

6-7 (2), 3-2! Simona Halep își apără din nou serviciul, dar cere intervenția fizioterapeutului. Românca acuză probleme medicale. Efortul depus de numărul 1 mondial în zilele de concurs de la Australian Open își spune cuvântul.

6-7 (2), 2-2! Wozniacki a servit impecabil și a egalat situația pe tabela de marcaj. Simona Halep a forțat, dar loviturile ei nu și-au atins ținta în acest game.

6-7 (2), 2-1! Ce game! Simona a salvat trei mingi de break înainte de a câștiga un game extrem de greu pe propriul serviciu, care a durat mai mult de 10 minute. Wozniacki, care a ținut la un nivel minim numărul greșelilor neforțate, a fost răpusă de loviturile curajoase ale româncei. Este un succes important pentru Halep, care arată forță și hotărâre în fața unui adversar extrem de puternic astăzi.

6-7 (2), 1-1! Daneza îi dă replica Simonei cu un game alb pe propriul serviciu.

6-7 (2), 1-0! Simona Halep depășește bine șocul pierderii primului set și preia imediat conducerea scorului în manșa secundă.

SET, CAROLINE WOZNIACKI!

6-7 (2)! Simona Halep cedează prima manșă a finalei Australian Open 2018, după un tie-break dominat de Caroline Wozniacki – mai agresivă și mai exactă în lovituri.

6-6 (2-4)! Simona revine pe tabela de marcaj, după un schimb pe care l-a controlat de la un capăt la celălalt.

6-6 (1-4)! Daneza nu greșește pe propriul serviciu și crește și mai mult diferența.

6-6 (1-3)! Greșește Simona, Wozniacki se desprinde din nou.

6-6 (1-2)! As, Simona!

6-6 (0-2)! Încă un raliu extenuant pentru româncă, decis de loviturile perfecte în cross ale nordicei.

6-6 (0-1)! Wozniacki câștigă primul punct după un schimb de mingi lung, în care Simona s-a apărat bine, însă daneza a avut ultimul cuvânt.

6-6! Va fi tie-break! Simona Halep a servit din nou precis și puternic, cu toate că Wozniacki a reușit câteva retururi bune. Soarta primului set se va decide în ”preluingiri”.

5-6! Daneza oprește la trei seria de game-uri câștigate de româncă și revine la conducerea scorului. Simona trebuie să câștige game-ul următor pentru a ajunge în tie-break. Ar fi primul disputat de cele două jucătoare.

5-5! Simona a servit perfect. Doi ași și game câștigat din nou la zero!

4-5! Break, Simona! Româncei i-au trebuit 30 de minute pentru a obține primele mingi de break ale finalei Australian Open 2018. După ce a pierdut două dintre ele, Halep a câștigat-o pe a treia și a luat înapoi break-ul cedat în startul partidei.

3-5! Simona rămâne în set, după un game în care a arătat că poate reveni oricând în meci. O va lăsa, însă, Wozniacki?

2-5! Simona mărește presiunea, dar adversara sa rezistă și iese din câteva situații dificile. Wozniacki își câștigă și de această dată serviciul și se apropie la doar un game de câștigarea primului set.

2-4! Încă un game alb pentru româncă. Rămâne de văzut dacă Simona va reuși să o pună în dificultate pe Caroline și pe serviciul acesteia. Până acum, Halep nu și-a creat nicio minge de break.

1-4! Wozniacki răspunde cu forță proporționată, profitând de câteva greșeli neforțate ale româncei. Halep nu reușește să o pună în dificultate pe daneză, care își câștigă din nou serviciul fără emoții.

1-3! Game Simona! Românca pare să-și fi încălzit motoarele și a reușit să miște tabela în favoarea sa pentru prima oară în această finală. Game alb pentru Halep, care revine în meci.

0-3! Simona Halep încă își caută ”azimutul”, în timp ce Caroline Wozniacki are deja tirul reglat. Daneza de pe locul 2 în lume se desprinde pe tabelă.

0-2! Wozniacki se menține la conducerea jocului în startul partidei. Nordica și-a procurat rapid două mingi de break, după un joc ofensiv și bazat pe agresivitate. Halep a salvat-o pe prima, însă a cedat-o pe a doua.

0-1! Daneza începe ca din tun și câștigă primul game al finalei fără probleme, folosindu-se perfect de serviciu – una dintre cele mai eficiente arme ale sale. Simona a câștigat singurul schimb lung de mingi al game-ului de debut.

Cele două jucătoare au ieșit la încălzire, cu toate că sunt 32 de grade Celsius la Melbourne. Tribunele arenei Rod Laver sunt pline. Spectacolul stă să înceapă. Simona Halep va începe meciul la primire.

Simona Halep – Caroline Wozniacki, o finală pentru primul loc în lume

Simona Halep este neînvinsă în 2018, înaintea celor șase victorii de la Australian Open, constănțeanca în vârstă de 26 de ani impunându-se în turneul de la Shenzhen. De cealaltă parte, Caroline Wozniacki (27 de ani) a ajuns până în finala de la Auckland, însă a fost învinsă de nemțoaica Julia Goerges. La finalul anului trecut, în Singapore, daneza a câștigat Turneul Campioanelor, trecând, pe drum, și de Simona Halep, cu un sec 6-2, 6-0.

Wozniacki a jucat finala la Australian Open și ca junioară, în 2006, când, din poziția de principală favorită, a pierdut în finală în fața rusoaicei Anastasiei Pavlyuchenkova.

Wozniacki a adunat aproape 27 de milioane de dolari din tenis, în timp ce Simona Halep a trecut de curând pragul de 20 de milioane. Daneza a câștigat 573 de meciuri și a pierdut 231 în carieră (10-1, în 2018), în timp ce constănțeanca are în palmares 409 victorii și 186 de eșecuri, fiind neînvinsă în 11 partide în acest an.

Halep – Wozniacki, finala Australian Open 2018

Caroline Wozniacki, una dintre cele mai constante jucătoare din circuit, a jucat prima finală de Grand Slam la doar 19 ani, când a fost învinsă, la New York, de Kim Clijsters. A mai pierdut o finală la US Open, cu Serena Williams.

Simona Halep a disputat, la rândul ei, două finale de Grand Slam, ambele la Roland Garros, și ambele pierdute, cu rusoaica Maria Șarapova și cu letona Jelena Ostapenko.

Ambele jucătoare din finala Australian Open 2018 au arătat tenacitate și rezistență în fața eșecurilor din trecut, reușind un turneu excelent la Melbourne.

Halep – Wozniacki, drumul până în finală

Românca s-a accidentat la gleznă încă din primul meci, cu australianca Dastanee Aiava, a spulberat-o pe canadianca Eugenie Bouchard, a salvat mingi de meci și a avut nevoie de aproape 4 ore pentru a o învinge pe americanca Lauren Davis, iar apoi a dispus clinic și elegant de japoneza Naomi Osaka și de Karolina Pliskova, din Cehia, înainte de a face unul dintre cele mai bune meciuri din carieră, împotriva nemțoaicei Angelique Kerber, în semifinale, scor 6-3, 4-6, 9-7.

De cealaltă parte, Caroline Wozniacki a început turneul de la Melbourne împotriva unei alte românce, Mihaela Buzărnescu, pe care a învins-o lejer, în două seturi. A urmat un meci greu cu croata Jana Fett, victoriile concludente cu olandeza Kiki Bertens și slovaca Magdalena Rybarikova, dar și sfertul de finală dificil cu Carla Suarez Navarro. În semifinale, Wozniacki a învins-o într-o oră și 38 de minute pe belgianca Elise Mertens.

https://greatnews.ro/halep-wozniacki-finala-australian-open-zece-informatii-utile-despre-marele-meci/