Halep – Șarapova, la US Open. Ora la care se va desfășura meciul dintre cele două

Meciul Halep – Șarapova, la US OPEN, este cel mai încrâncenat duel din primul tur. Simona Halep, locul 2 WTA și cap de serie numărul 2, o va întâlni pe rusoaica Maria Șarapova, locul 147 WTA, fostă numărul 1 mondial. Rusoaica a beneficiat de un wild card și a intrat în turul I al US Open, ultimul Grand Slam al anului.

Șarapova a revenit în competiții în aprilie, după ce a ispășit o suspendare de 15 luni, pentru că a folosit meldonium, o substanță interzisă.

Partida va deschide sesiunea de seară pe Arthur Stadium, arena principală de la Flushing Meadows. Meciul dintre cele două va avea loc în noaptea de luni spre marți, însă nu înainte de ora 2:00.

În cele șase partide dintre Simona Halep și Maria Șarapova, românca nu a reușit să se impună niciodată. Ultima oară, ele s-au întâlnit la Turneul Campioanelor din 2015, când rusoaica a câştigat cu 6-4, 6-4. Halep a pierdut şi două finale în faţa Mariei Şarapova, la Roland Garros şi la Madrid, ambele în 2014.

Halep – Șarapova US OPEN. Ce spune presa internațională despre meci

„Simona Halep o va întâlni pe Maria Sharapova într-un meci care promite să fie o întâlnire dramatică în primul tur la US Open. A doua favorită n-a bătut-o pe oponenta sa din Rusia, care a revenit în acțiune după o accidentare”, au scris cei de la WTA.

Jurnaliștii francezi de la L`Equipe spun că „US Open 2017 ne-a oferit un adevărat șoc încă din primul tur între Simona Halep și Maria Sharapova. Tragerea la sorți a avut câteva surprize pentru capii de serie, mai ales pentru Simopna Halep”.

Halep – Șarapova US OPEN. De câte puncte mai are nevoie Simona pentru a ajunge numărul 1

Cei de la usopen.org spun că va fi „un meci de primul tur care îți dă sentimentul unei semifinale, un contrast minunat de stiluri cu o Sharapova înaltă de 1,88 metri, care lovește puternic și una dintre cele mai determinate și mai talentate jucătoare, Simona Halep (1,68 m). Cea mai mare întrebare e legată de starea de sănătate a Sharapovei. E a jucat doar un meci din luna mai, abandonând la Stanford, după victoria cu Jennifer Brady, din primul tur”.

Primele zece poziţii în clasamentul de simplu sunt ocupate de următoarele jucătoare:

  1. Karolina Pliskova (Cehia) 6.390 de puncte;
  2. Simona Halep (România)  6.385;
  3. Garbine Muguruza (Spania) 5.860;
  4. Elina Svitolina (Ucraina) 5.530;
  5. Caroline Wozniacki (Danemarca) 5.350;
  6. Angelique Kerber (Germania)  5.146;
  7. Johanna Konta (Marea Britanie) 4.750;
  8. Svetlana Kuzneţova (Rusia) 4.410;
  9. Venus Williams (SUA) 4.216;
  10. Dominika Cibulkova (Slovacia)  3.830.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.