Simona Halep, victorie entuziasmantă la Paris: S-a calificat în sferturi la Roland Garros!

Simona Halep s-a calificat în sferturile de finală ale turneului de Grand Slam de la Roland Garros, după un succes lejer în fața ibericei Carla Suarez Navarro.

În primul meci al zilei de pe arena centrală de la Roland Garros, Simona Halep a reușit să o învingă pe Carla Suarez Navarro, din Spania, cu scorul de 6-1, 6-1, după o oră de joc.

Este prima victorie obținută de constănțeanca de pe locul 4 în lume în fața ibericei de pe poziția a 23-a în ierarhia WTA pe zgură. Semnele au fost bune încă din startul meciului.

Românca a salvat două mingi de break în primul game al meciului, câștigând apoi pe serviciul adversarei. Simona a lovit mingea excelent și s-a apărat foarte bine, greșind puțin în debutul partidei. După nici un sfert de oră, Simona Halep conducea cu 4-0, reușind chiar și un break ”alb” în fața experimentatei Carla Suarez Navarro, care trecuse, în drumul ei spre optimile de finală la Roland Garros și de Sorana Cîrstea.

Cu toate duelul de azi se anunța a fi unul echilibrat, Simona Halep și-a zdrobit adversara în primul set, pe care l-a câștigat cu 6-1, în doar 26 de minute. O performanță, având în vedere că jucătoarea din spania nu cedase niciun set pe zgura pariziană în această vară.

Halep (25 de ani) a început perfect și a doua repriză a partidei, pe care a deschis-o cu un break. Jucătoarea din Spania, cu trei ani mai în vârstă, a răspuns cu aceeași monedă. Simona a reușit din nou să câștige pe serviciul adversarei, iar apoi s-a desprins decisiv, adăugând tacticos game după game.

Românca s-a impus lejer și s-a calificat în sferturile de finală, pentru a doua oară în carieră, unde se va duela cu ucraineanca Elina Svitolina, care a trecut, cu mari emoții de croata Petra Martic, jucătoare venită din calificări, scor 4-6, 6-3, 7-5.

Svitolina, cap de serie 5 la Roland Garros, a câștigat ultimul meci direct cu Simona Halep, în finala de la Roma, profitând de o accidentare a româncei. Ucraineanca a mai fost în sferturi la Paris în 2015.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.