Ianis Hagi, la Fiorentina! Tânărul fotbalist român va juca în Serie A

Ianis Hagi, fiul marelui fotbalist român Gheorghe Hagi, a semnat cu formația italiană Fiorentina. Suma de transfer nu a fost încă anunțată.

Ianis Hagi, nominalizat la trofeul Golden Boy 2017 (Viitorul Constanta)
Ianis Hagi, nominalizat la trofeul Golden Boy 2017 (Viitorul Constanta)

Ianis Hagi, fiul legendarului fotbalist român Gheorghe Hagi, a semnat cu formația italiană Fiorentina.

Hagi junior are doar 16 ani, însă a jucat în 31 de meciuri sezonul trecut pentru Viitorul Constanța, echipă patronată și antrenată de tatăl său, reușind să înscrie 3 goluri.

Ianis Hagi a devenit cel mai tânăr căpitan din istoria Ligii 1, în august 2015. Tânărul mijlocaș a evoluat și pentru naționala sub 18 ani a României.

Acum, tânărul Hagi își va încerca norocul în Serie A, la Fiorentina.

”ACF Fiorentina și-a exercitat opțiunea pentru achiziționarea dreptului de legitimare a jucătorului Ianis Hagi, de la FC Viitorul”, se anunță într-un comunicat al clubului care a terminat sezonul trecut pe locul 5.

La clubul toscan evoluează deja portarul român Ciprian Tătărușanu, iar în trecut, pe ”Stadio Artemio Franchi” au mai jucat Marius Lăcătuș sau Adrian Mutu.

Gheorghe Hagi, care a trecut și el prin Italia, evoluând la Brescia, spunea, într-un interviu, că fiul său ”are talentul și toate calitățile mentale necesare pentru a deveni un mare fotbalist”.

”Ianis Hagi este generos, joacă pentru echipă. Poate oferi pase decisive, ia decizii rapide și joacă bine cu ambele picioare. E mai bun decât eram eu la vârsta lui. Poate deveni căpitanul echipei naționale într-o zi”, a mai declarat cel mai valoros fotbalist din istoria fotbalului românesc.

giphy

 

giphy

 

giphy (1)