Guvernul vrea să elibereze trotuarele de mașini

Dragoş Tudorache, Ministrul Afacerilor Interne, a declarat că va propune în viitoarea şedinţp de Guvern un set de reguli în vederea degajării maşinilor parcate pe trotuare.

„Avem un proiect de hotărâre de guvern, este pe circuit de avizare şi care sper să primească aviz în şedinţa de miercuri a Guvernului. Vom avea cadrul legislativ prin care vom recrea condiţiile de degajare a spaţiului public”, a declarat, joi, Dragoş Tudorache în cadrul sesiunii online „De vorbă cu Ministrul tău”.

Șeful de la Interne spune că dorește să elibereze spațiile de pe trotuare care sunt ocupate de mașini.

”Prin jumătate din Bucureşti nu se poate trece pe trotuar cu un cărucior de copil, vă spun din experienţă”, a precizat Dragoş Tudorache, citat de News.ro, adăugând că spațiile care trebuie lăsate pentru pietoni vor fi reglementate.

Ministrul Dragoș Tudorache spune că o soluție în acest sens este ca banii colectați din amenzile date pentru parcări neregulamentare sau în urma blocării autovehiculelor să fie direcționați către înființarea a noi locuri de parcare, în special în București.

Capitala României, care dispune de o infrastructură rutieră mult sub standardele europene moderne, este unul dintre cele mai aglomerate centre urbane din Europa.

Numărul locurilor de parcare din București este net inferior numărul mașinilor, astfel că ambuteiajele și parcarea mașinilor în locuri neregulamentare sunt efecte inevitabile ale acestei situații.

Dacă acest articol vi s-a părut util, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Cum se fac lucrările în România: Stâlp în mijlocul străzii, într-o zonă foarte aglomerată