Guvernul anunță un proiect de modernizare a spitalelor. Care vor fi primele

operație
Foto: Reytan via Wikimedia Commons

Guvernul a anunțat că s-a semnat un memorandum prin care va începe un proces de modernizare a spitalelor. Anunțul a fost făcut de ministrul Sănătății, Vlad Voiculescu.

Pentru început, spitalul Marie Curie va fi transformat în primul spital regional pentru copii și va avea un spațiu mai mare, iar pentru Institutul de Boli Cardiovasculare C.C. Iliescu se va construi o nouă clădire.

„Este vorba de un program de modernizare, alături de care am lucrat cu cei de la Banca Mondială şi cu reprezentanţi de la Banca Europeană de Construcţii şi Dezvoltare”, a explicat ministrul Sănătăţii, Vlad Voiculescu, după şedinţa de Guvern.

Ministrul Sănătății a spus că specialiștii de la Banca Europeană de Construcţii şi Dezvoltare „vor prelua, începând de la temă, până la pregătirea şi derularea licitaţiei dar şi implementarea proiectului”, iar parteneriatul va fi unul public-privat.

„Nu vorbim despre niciun fel de privatizare, rămân spitale de stat, rămân în acelaşi contract cu casa, vor avea, pur şi simplu, o mai bună structură la dispoziţie.

Pacienţii nu vor plăti niciun cent în plus, nu pot da o estimare de cost. Modul în care am purtat discuţiile a fost ca niciunul din proiecte să nu depăşească 100 de milioane de euro”, a mai spus Vlad Voiculescu.

https://greatnews.ro/inainte-si-dupa-cum-aratau-si-cum-arata-acum-localitatile-distruse-de-cutremurul-din-italia/

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.