Guralivi la TV, absenți și muți în Parlament. Topul senatorilor și deputaților chiulangii

angajarea răspunderii guvernului parlament
Foto: cdep.ro

În trei luni, 19 deputați au adunat 127 de absențe nemotivate, potrivit Digi24. Cele mai multe absențe, 24, au fost ale lui Marin Almăjanu, ales în 2012 deputat de Teleorman, pe lista USL, din partea PNL.

Deputatul Sebastian Ghiță a adunat 23 de absențe, iar Nicolae Păun are 16 absențe în ultimele trei luni. Pe lista chiulangiilor mai apare şi numele liderului PRU, Bogdan Diaconu, cu 13 absențe. Și fostul premier Victor Ponta, lider PSD, ales deputat PSD de București are 12 absențe.

Există patru deputați care au vorbit în plen doar pentru a depune jurământul, arată o analiză realizată de jurnaliștii de News.ro.

Recordul îi aparține parlamentarului Ioan Mihăilă, din PMP, care a vorbit doar 29 de secunde în patru ani, cât a durat depunerea jurământului. Alți trei parlamentari, Florică Bîrsăşteanu (PSD), Marius Manolache (PSD) şi Nicolae Florian (PSD, fost PNL), au fost ceva mai vorbăreți și au ajuns la 40 de secunde vorbite în plen, însă doar pentru că, la ei, depunerea jurământului, în 2012, a durat ceva mai mult.

Există și parlamentari care, pe lângă jurământ, au mai venit să țină discursuri la tribună doar pentru a se apăra de acuzațiile DNA.

Deputatul PSD Cristian Rizea este unul dintre ei. La fel, Sebastian Ghiță a vorbit abia în martie 2016, după o lungă pauză de la depunerea jurământului, în 2012. Mai mult, Ghiță are un record absolut: nicio inițiativă legislativă semnată sau coinițiată în cei patru ani de mandat. Însă, el s-a aflat printre semnatarii moțiunii simple împotriva ministrului Justiției, Raluca Prună, respinsă de Parlament în martie 2016.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.