Google vrea să cumpere domeniile „.lol” și „.google”

Google_logo

Google a anunțat că intenționează să înregistreze noi domenii de internet, ca de exemplu „.google”, „.docs”, „.youtube” sau „.lol”. Compania a înaintat deja o cerere în acest sens către Internet Corporation for Assigned Names and Numbers (ICANN), autoritatea responsabilă de administrarea domeniilor web, cu sediul în California, SUA.

Potrivit unei postări de pe blogul Google, în 2016, aproape jumătate din populația lumii va avea acces la internet, însă 50% din numele de domenii existente se termină în „.com”, terminație introdusă în anul 1984. O astfel de terminație se numește „domeniu de nivel superior” („top level domain”, prescurtat TLD, în engleză) sau “rădăcină”.

Google își dorește creșterea diversității în ceea ce privește numele domeniilor TLD, mai ales deoarece în ultimii 28 de ani au apărut numai 14 domenii TLD generice (de genul „.gov”, „.edu” sau „.org”; cealaltă categorie de domenii TLD este reprezentată de domeniile naționale – „.ro”, de exemplu). Din 2008, ICANN a anunțat că dorește să crească numărul de domenii TLD.

Dacă acest articol ți-a fost de folos, dă-ne un like pe pagina noastră de Facebook.