Glumă macabră în România. Un grup de tineri a simulat un atentat terorist, după evenimentul din Londra

poliția polițist rutieră amendă mită refuzată amenzi
Poliția. Foto: Captură YouTube

Cinci tineri, dintre care patru minori, sunt cercetați de Poliția din Ploiești, după ce au simulat un atac terorist în centrul orașului, la câteva ore după atentatul din Londra. Potrivit Digi24, unul dintre ei avea o pelerină albă, un turban și un pistol cu capse.

Tinerii au vârste cuprinse între 16 și 21 de ani. Se aflau la bordul unei mașini negre, înmatriculată în Bacău și se plimbau prin centrul orașului Ploiești, amenințând trecătorii. Apoi au început să tragă cu pistolul de jucării cu capse în direcția oamenilor.

Pentru că era întuneric și în contextul atentatului de la Londra, mulți s-au speriat, fără să-și dea seama că e vorba de o glumă proastă. Mai mult, unul dintre cei care a sunat la numărul de urgență era ferm convins că s-a tras asupra sa cu o armă, dar că glonțul a trecut pe lângă el.

După ce poliția a fost alertată prin numărul de urgență, nu mai puțin de șapte echipaje au pornit în căutarea tinerilor, care nu s-au oprit la semnalele forțelor de ordine și au fost urmăriți minute în șir prin oraș. După ce au reușit să-i prindă, aceștia au fost încătușați și duși la secție.

Martorii au spus că tinerii opreau mașina acolo unde vedeau un grup mai mare de oameni și întrebau în limba engleză o anumită adresă. În timpul audierilor, tinerii au declarat că au vrut să facă o glumă și nu și-au dat seama că se poate ajunge la ceva grav.

Pe numele lor a fost deschis un dosar penal pentru tulburarea liniștii publice. De asemenea, șoferul autoturismului, un tânăr major, a rămas fără permis de conducere și trebuie să plătească o amendă de 580 de lei pentru că nu a oprit la semnalul polițiștilor.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.