Ghinion și în 2018 pentru Simona Halep la Roma, turneu pe care nu l-a câștigat niciodată

După eșecul din ”sferturi” de la Madrid, săptămâna trecută, Simona Halep va încerca să își ia revanșa în fața adversarelor sale din circuitul profesionist la Roma, de unde n-a plecat niciodată neînvinsă, iar în această săptămână va avea o misiune foarte grea, încă de la primul test.

Constănțeanca în vârstă de 26 de ani, care se menține lider mondial, cu câteva sute de puncte în fața danezei Caroline Wozniacki, trebuie să ajungă cel puțin în finală pentru a nu pierde teren în clasamentul WTA. Simona Halep a suferit un regres săptămâna trecută, când s-a oprit în ”sferturi” la Madrid, turneu pe care îl câștigase în 2016 și 2017.

Anul trecut, la Roma, românca a pierdut trofeul în ultimul act, în fața Elinei Svitolina, din Ucraina. A fost cea mai bună performanță din carieră pentru Simona Halep la Roma, unde a mai ajuns în semifinale în 2015.

În acest an, Simona Halep, calificată direct în turul al doilea, va avea un adversar foarte incomod: fie exploziva japoneză Naomi Osaka, fie tumultoasa bielorusă Victoria Azarenka.

În ”sfertul” de tablou pe care îl păstorește Simona Halep mai sunt prezente jucătoare valoroase, precum americancele Madison Keys și Sloane Stephens, dar și Caroline Garcia, din Franța, și Carla Suarez Navarro, din Spania.

Alte trei românce în cursa pentru milioanele de la Roma

Simona Halep nu este, însă, singura româncă prezentă la competiția organizată la Foro Italico.

Mihaela Buzărnescu debutează, în primul tur, în fața chinezoaicei Shuai Zhang, iar o victorie o trimite la duel cu letona Jelena Ostapenko.

Irina-Camelia Begu, o fostă semifinalistă la Roma, își va măsura forțele tot cu o chinezoaică – Shuai Peng -, iar dacă va învinge o va întâlni pe câștigătoarea partidei dintre nemțoaica Angelique Kerber și kazaha Zarina Diyas.

Sorana Cîrstea va juca împotriva americancei Danielle Rose Collins, care a eliminat deja două jucătoare la Roma, în calificări, pentru a ajunge pe tabloul principal.

Nicio româncă nu și-a încercat norocul în acest an în calificările turneului de la Roma, ultima competiție majoră înaintea principalului eveniment al sezonului de pe zgură: Roland Garros. Campionatele Franței încep în 28 mai, după două turnee de un sfert de milion de dolari: Strasbourg și Nurnberg.

Turneul de la Roma, aflat la cea-a 75-a ediție, pune la bătaie premii de 3,35 milioane de dolari și face parte din categoria WTA Premier 5.