Polițistul care a transformat „Știrile de la ora 5” în poezie

Polițistul Gheorghe Filip, purtător de cuvânt al Inspectoratului Județean de Poliție Harghita, s-a gândit să aducă și puțin umor în buletinul de știri pe care îl face în fiecare zi.

Pentru că e pasionat de epigrame, s-a gândit ca la unele știri să adauge și câteva versuri. Potrivit Știrilor TVR, polițistul Filip a reușit să tripleze numărul celor care intră pe site-ul IPJ Harghita să vadă noutățile oamenilor legii.

„Epigramele lui Gigel uneori sunt acide, uneori sunt vesele, dar întotdeauna au un efect sigur, ele sunt citite, spune șeful serviciului IPJ Harghita, Daniela Crișan.

Gheorghe Filip nu e singurul pasionat de literatură din Poliția Harghita. Subcomisarul Ionel Simota a publicat 15 volume de poezie, iar comisarul șef Mihai Păr a scris un roman.

„Sunt sigur că dacă colegul meu ar pleca la Brașov ar scrie următoarea epigramă: Eu plec mâine la Brașov convocat fiind la snoave/ Când mă-ntorc vă scriu cu mov, epigrame sau brașoave?”, a completat colegul Mihai Păr.

Iată câteva dintre știrile și epigramele polițistului Gheorghe Filip:

Știrea: Un localnic din comuna Lunca de Sus este cercetat penal, după ce şi-a lovit un consătean în piept, cu o scândură.

I-a dat cu-o scândură în piept,
Ca să-i arate că-i „deştept”,
Însă, aflând că-i cercetat,
Abia acum s-a … „deşteptat”!

Știrea: K.S. de 27 de ani, din municipiul Odorheiu Secuiesc, după ce a consumat băuturi alcoolice într-un bar din satul Beta, a provocat scandal, l-a ameninţat şi a aruncat cu un briceag spre L.M. din localitate.

Turmentat şi pus pe-arţag, a aruncat c-un briceag,
Apoi, ambalat avan, a urcat şi la volan
Dar plutind ca într-un nor, s-a proptit într-un contor.
Să dea probe-a refuzat, culmea, tot el revoltat.
Acum e târziu, dar ştie: beţia nu-i bărbăţie!
Şi va ţine minte bine: „beat” – „bărbat” nu-s sinonime!

Știrea: Ca urmare a unor activităţi de cercetare şi investigaţie, poliţiştii Secţiei 2 Poliţie Rurală Miercurea-Ciuc i-au depistat pe N.L. de 18 ani şi N.Z. de 23 de ani, ambii din comuna Leliceni, suspecţi de furtul a 5 topoare, 3 cleşti, 4 ciocane, o menghină şi un poloboc, faptă comisă în dauna unui consătean în perioada 01 martie – 21 mai 2012.

Riscă să stea la răcoare fiindcă au furat topoare
Şi au sustras, tot la noroc, ciocane, cleşti şi-un poloboc.
Acum ambii suspecţi sunt trişti, fiindc-au fost prinşi de poliţişti.
Învăţătură să le fie: nu scule furi, ci meserie!

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.