Gest rar în fotbalul românesc. Surpriza lui Hagi pentru un jucător accidentat grav

Gică Hagi FOTO: fcsteaua.ro
Gică Hagi FOTO: fcsteaua.ro

În minutul 7 al partidei de fotbal dintre campioana Viitorul și Gaz Metan Mediaș, tânărul mijlocaș Carlo Casap a ieșit de pe teren accidentat. La scurt timp a venit și verdictul medicilor. Unul crunt: „A suferit o ruptură a ligamentelor încrucișate și va lipsi de pe teren cel puțin șase luni”.

„Jucătorul Viitorului, Carlo Casap, a suferit o accidentare foarte gravă în meciul cu Gaz Metan Mediaș, din prima etapă a sezonului 2017/2018 a Ligii I. Verdictul medicilor a fost de ruptură de ligamente încrucișate la genunchi, astfel că internaționalul de tineret al Viitorului va putea reveni pe teren peste șase luni.

Clubul constănțean este alături de Carlo Casap în grelele momente pe care le traversează și îl așteaptă înapoi pe teren mult mai puternic!”, a anunțat campioana României pe site-ul oficial.

Dar Gică Hagi, acționarul clubului și antrenorul jucătorului de 18 ani, nu a vrut ca Viitorul să se rezume la o simplă declarație pe site-ul oficial. A vrut să-i arate că e alături de el cu adevărat după accidentare.

„Este un moment delicat în cariera lui Carlo, însă suntem cu toții alături de el și îl așteptăm cât mai repede pe teren. Am luat decizia să-i mărim și contractul, nu doar pentru că este un jucător de mare perspectivă, ci și pentru a-i arăta că suntem foarte mulțumiți de ceea ce a oferit el pentru FC Viitorul și că suntem cu toții alături de el în această perioadă mai puțin fastă a carierei”, a declarat vicepreședintele Viitorului, Constantin Stamate.

Într-un interviu pe Gazeta Sporturilor, Carlo Casap declara că a moștenit pasiunea pentru fotbal de la tatăl său și a plecat de acasă de la 14 ani pentru a-și urma visul de a se antrena sub comanda lui Gică Hagi.

„Tata iubește fotbalul, a jucat și el în tinerețe, în județul Timiș era văzut ca o mare speranță. Dar în timpul Revoluției a fugit în Ungaria cu mama mea și s-au întors după. Fiind talentat, a fost curtat de echipe din divizia A a Ungariei imediat după Revoluție. Dar avea 19 ani și, din păcate, nu a avut cine să-l îndrume și să îl sprijine. Dacă el nu a putut, acum își dorește ca eu să ajung un fotbalist mare”, a declarat Casap, pentru GSP.ro.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.