Gest ”demn” de Săptămâna Mare: Un mitropolit român a blestemat un jurnalist

Fotografia care l-a înfuriat pe mitropolit îl prezintă pe Laurențiu Streza intrând într-o limuzină de lux. Foto: oradesibiu.ro

Un jurnalist care a scris despre bolidul de lux al unui înalt cleric ortodox s-a ales cu o serie de blesteme, chiar în Săptămâna Mare.

Mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, vine la mai toate evenimentele la care participă într-un Mercedes E350 4matic, o mașină care costă între 63.000 și 100.000 de euro, potrivit siteului oficial al producătorului.

Fotografiile și articolul publicat în urmă cu câteva luni de un jurnalist al publicației Ora de Sibiu l-au înfurit la culme pe preot, care și-a amintit de ziarist chiar în Săptămâna Mare.

„Nu am de ce să nu mă folosesc de un bun pe care l-am luat cinstit, și încă mai am de plată la el, pentru că cineva a vrut să câștige niște bani cu fotografia respectivă (…) Să-i dea Dumnezeu atâția bani câți a câștigat… să înmulțească numai banii aia cât o câștigat (…) În fine, dacă persoana respectivă apare în fața mea și-i pare rau de treaba aceasta, îl iert și public. Toți greșim, dar a greși e omenește, a persevera e diabolic”, a declarat mitropolitul Ardealului, Laurențiu Streza, într-un interviu pentru Turnul Sfatului.

După această intervenție a mitropolitului, redacția Ora de Sibiu și-a cerut scuze față de Laurențiu Streza, însă i-a reproșat acestuia și o anumită malițiozitate față de publicație.

Astfel arată interiorul unui Mercedes E350 4matic
Astfel arată interiorul unui Mercedes E350 4matic

„Ne pare rau că am publicat fotografia și articolul, atrăgând astfel asupra noastră supărarea domniei sale și credem că are dreptate în ceea ce privește achiziționarea de către Mitropolie a unei mașini care să ofere o maximă siguranță.

Mitropolitul Laurențiu Streza nu s-a putut abține să nu fie puțin malițios la adresa Ora de Sibiu. Îl asigurăm că nu i-am declarat ”război”, iar publicarea articolului respectiv a fost doar o constatare a unei stări de fapt”, se arată în replica celor de la Ora de Sibiu.

Recomandările editorilor greatnews.ro:

Cele mai frumoase reacții ale unor preoți: „Am fost și eu la concerte rock!”
Un preot care este ”tată” pentru 117 copii
Preoți și cerșetori. Cum a ajuns cuvântul lui Dumnezeu să garanteze eficiența traficului de persoane
Preotul care a schimbat viața satului cu ajutorul Facebook-ului
Practicile unui preot din Gorj. Cere bani pentru slujbe gratuite

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.