Ger puternic în jumătate de țară, până sâmbătă. Cum te poți proteja de efectele temperaturilor foarte scăzute

Meteorologii au emis o atenționare Cod galben de ger care este valabilă în București și în 20 de județe până sâmbătă.

Administrația Națională de Meteorologie a anunțat că vremea în perioada imediat următoare va fi extrem de rece, urmând să fie geroasă în noaptea de joi spre vineri în aproape toată țara, în timp ce sâmbătă, temperaturile extrem de scăzute se vor înregistra în special în Oltenia, Muntenia și Transilvania.

Temperaturile minime se vor încadra, în general, între —22 și —14 grade. Temperaturile maxime vor avea și ele valori negative.

Zonele aflate sub atenționare Cod galben de vreme deosebit de rece sunt: municipiul București și județele Mureș, Harghita, Covasna, Brașov, Sibiu, Alba, Hunedoara, Gorj, Vâlcea, Argeș, Dâmbovița, Prahova, Buzău, Brăila, Ilfov, Călărași, Giurgiu, Teleorman, Olt și Dolj.

Vântul va sufla moderat în Muntenia și Dobrogea, provocând viscolirea zăpezii.

Pentru a vă feri de efectele grave pe care temperaturile scăzute le pot avea asupra sănătății, urmați umrătoarele sfaturi:

Îmbrăcați-vă bine. În loc să alegeți o singură haină groasă, optați pentru mai multe straturi subțiri. Protejați-vă gâtul și capul, acestea fiind zonele cele mai expuse în fața frigului.

Optați pentru îmbrăcăminte de protecție din polipropilenă, care menține pielea uscată, absorbind transpirația.

Nu consumați băuturi alcoolice, deoarece scad temperatura corporală și crește riscul de hipotermie.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.