Geniu, la 13 ani. Cel mai tânăr masterand din Europa este din România

Petru Rogojanu Foto: Facebook Petru Rogojanu

Un puști de aproape 13 ani a atras atenția întregului continent datorită capacităților sale extraordinare. La finalul cursurilor din această vară, acesta va avea o pregătire echivalentă unui Masterat Universitar complet, recunoscut la nivel mondial.

Petru Rogojanu este din Sibiu şi este în clasa a şaptea. El și și-a descoperit pasiunea pentru Web Design în urmă cu trei ani, atunci când mama lui a hotărât că trebuie să îl susțină să își dezvolte pasiunea. Aceasta l-a înscris la un curs dedicat acestui subiect în cadrul Swiss Webacademy, din Sibiu, dar directoarea l-a refuzat din cauza vârstei mult prea mici. Cucerită de talentul puștiului, l-a acceptat în grupa de adulți la specializarea Web Designer, unde a urmat cursurile alături de mama lui, Oana.

Pentru că a reușit să învețe foarte multe lucruri pe parcursul cursurilor, Petru a absolvit printre primii și a devenit astfel cel mai tânăr atestat de Haute Ecole d’Ingénieurs din toate timpurile. Petru a continuat să evolueze în acest domeniu și, în 2013, s-a înscris la cursul de Web Programmer, unde a învățat să realizeze aplicații cu baze de date web și să programeze în Php.

Astfel, la doar 11 ani, a absolvit primul din clasă a doua parte a cursului. În 2014, Petru a fost printre cele 5 persoane, dintre cei 150 de Web Designeri specializați, care au fost acceptate în Modulul Web Expert.

Profesorii elvețieni i-au apreciat talentul și dedicarea, mai ales că site-ul pe care l-a construit pentru Colegiul Național Brukenthal a produs o schimbare radicală în prezentarea online a instituției și a bazei de date profesorale. De asemenea, Petru a mai realizat și site-ul oficial al Palatului Copiilor din Sibiu, pe când era la începuturile cursurilor.

Recomandările editorilor GreatNews:

13 obiceiuri culinare care te dau de gol că ești român
Opriți grătarele! Iată două filmulețe speciale pentru 1 Mai
Câtă bere vor bea românii de 1 Mai

5 porți de vis pentru grădina ta. Le poți construi singur, din lemn, piatră sau fier
Inspectorii de la ANAF, huiduiți în Vama Veche

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Jurnalist GreatNews, Dan Arsenie lucrează în presa centrală din 2007 şi a scris pentru publicaţii ca Evenimentul Zilei, realitatea.net şi Yahoo News România. Scrie cu pasiune reportaje şi portrete jurnalistice şi acordă o atenţie ridicată promovării oamenilor frumoşi şi a locurilor frumoase din România.