Genii în licee românești. Elevi, în competiție NASA

Cinci elevi de liceu din Cluj-Napoca au ajuns în finala unui concurs organizat de  NASA, la care au participat 140 de echipe.

Callisto, echipa celor cinci elevi clujeni, s-a clasat pe locul opt. Și asta după ce tinerii români au creat un program cu ajutorul căruia pot fi controlaţi sateliţii care fac fotografii asteroizilor.

De asemenea, o altă echipă de elevi care studiază la Colegiul Național de Informatică ”Tudor Vianu” și Colegiul Național ”I.L. Caragiale” a obținut Premiul Special de Creație și Medalia de aur la Concursul Internațional de Robotică care s-a desfășurat la Seul-Coreea de Sud între 22-25 ianuarie.

Echipa este compusă din trei elevi, respectiv Răzvan Haș, Claudiu Ion și Călin Baciu.

În ceea ce privește competiţia NASA, finala a avut loc pe 16 ianuarie, la centrul Agenţiei Spaţiale Europene din Olanda, iar elevii au manevrat în timp real aparatele, ţinând legătura direct cu astronauţii de pe staţia spaţială internaţională, relatează digi24.ro.

Echipa care a reprezentat România la concursul NASA este formată din trei fete şi doi băieţi de la Liceul Teoretic „Nicolae Bălcescu” din Cluj-Napoca.

Elevii s-au pregătit săptămâni întregi şi au făcut mii de simulări pe calculator pentru a-şi testa programul.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.