Gata carnavalul! Mazăre iese din politică: „Îmi cer iertare în fața tuturor”

Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu
Radu Mazăre. Foto: Ionuț Fantaziu

Radu Mazăre, aflat în arestul Poliției Capitalei de peste o lună, și-a anunțat demisia din funcția de primar al Constanței, din PSD și a anunțat că iese din viața publică. În demisia pe care a transmis-o Consiliului Local Constanța, Mazăre spune că își cere scuze pentru greșelile pe care le-a făcut.

Iată ce scrie în demisia fostului primar al Constanței:

Către Consiliul Local al Municipiului Constanţa

Demisia

Vreau să mulţumesc sutelor de mii de oameni care m-au votat pe perioada celor 15 ani cât am fost primar. Constanţa şi constănţenii au fost sufletul şi datoria mea în tot acest timp.

Chiar dacă uneori am fost prea rebel sau nononformist toată preocuparea şi eneria mea mi-am dedicat-o comunităţii. Pentru greşelile făcute îmi cer iertare în faţa tuturor.

Dorinţa mea de a face bine oraşului şi locuitorilor săi nu justifică însă nedreptăţile, stresul şi chinul la care sunt supus de atâta vreme.

Drept pentru care demisionez din funcţia de primar al municipiului Constanţa. Colegilor şi prietenilor le sunt dator cu mult respect şi consideraţie.

Începând de astăzi nu-mi mai doresc o viaţă publică politică.

Radu Ştefan Mazăre

Radu Mazăre, care se află în arest după ce procurorii DNA l-au acuzat de fapte de corupție, este primar al Constanței de 15 ani. Potrivit rechizitoriului, Mazăre ar fi luat o mită de nouă milioane de euro de la firme care doreau să obțină diverse autorizații.

A intrat în politică în 1996, în Partidul Democrat și a devenit la scurt timp deputat. Apoi a demisionat și o perioadă a fost independent.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews: