Game of Thrones, sezonul 8. Când începe, câte episoade are, ce se poate întâmpla

game of thrones jon snow daenerys targaryen
Fanii Game of Thrones sa întreabă cum va continua povestea de dragoste dintre Jon Snow și Daenerys Targaryen

Sezonul 8 va fi și ultimul al producției Game of Thrones (Urzeala Tronurilor), serial HBO care a bătut toate recordurile de audiență, fiind vizionat de sute de milioane de telespectatori din toată lumea.

Potrivit HBO, televiziunea care produce serialul Game of Thrones, filmările pentru acest ultim sezon au început în octombrie 2017 și se vor încheia la mijlocul anului 2018. Game of Thrones, sezonul 8 va apărea astfel în 2019 și va avea șase episoade. Totuși, se pare că lungimea episoadelor nu va mai fi de aproximativ 50 de minute-1h, ci de două ore.

Game of Thrones, sezonul 8. Vor fi mai multe variante de final

Ultimul episod din Game of Thrones, sezonul 8 va avea mai multe variante de final. Decizia a fost luată pentru a evita eventualele scurgeri de informații și atacuri informatice ce pot viza producția. Producătorii de la HBO au mai avut această problemă în trecut, când grupuri de hackeri au amenințat compania că vor difuza pe internet episoade înainte de apariția oficială a filmului.

Regizorii Game of Thrones sunt David Benioff și Casey Boys, iar cei doi vor lucra împreună și la sezonul 8. Ei au promis, în 2016, că finalul va fi unul extrem de spectaculos. Sezonul final le va arăta fanilor serialului cine va câștiga tronul de fier al celor șapte regate.

Game of Thrones. Sezonul 8 depășește acțiunea din cărțile lui R.R. Martin

Sezonul 7 al producției s-a încheiat în luna august 2017, iar pauza foarte mare dintre sezoane (circa 2 ani se vor împlini atunci când sezonul 8 va fi lansat) îi va permite scriitorului George R.R. Martin să finalizeze lucrările la ultimul / ultimele volume ale seriei. Și asta pentru că acțiunea serialului a devansat deja scrierile lui Martin, din seria ”Cântec de gheață și foc”, cea care a inspirat pelicula.

”Cântec de gheață și foc” a fost planificată inițial ca trilogie, însă R.R. Martin a publicat până acum cinci romane, alte două fiind în lucru. Cărțile scriitorului american în vârstă de 69 de ani au fost traduse în 47 de limbi și s-au vândut, până acum, în peste 60 de milioane de exemplare.

Game of Thrones. Speculațiile fanilor despre sezonul 8

Game of Thrones a bătut deja o mulțime de recorduri, atât ca premii primite de un serial, cât și ca număr de telespectatori. Cel mai urmărit serial a incitat și mințile fanilor, care au început să speculeze ce se va întâmpla în sezonul 8.

Atacurile cibernetice au dus la râspândirea mai multor scenarii ale finalului serialului, însă reprezentanții HBO au declarat public că toate acestea sunt false.

Unul dintre protagoniștii sezonului 8 din Game of Thrones, Nikolaj Coster-Waldau (Jaime Lannister), a dezvăluit că până și actorii abia așteaptă să afle cum se va încheia acest serial-fenomen. „La primele trei sezoane, am știut de la început ce se va întâmpla. După aceea, a fost câte un sezon pe rând. Primești scenariul cu o lună sau șase săptămâni înainte de începutul filmărilor și afli ce se întâmplă în sezonul respectiv. Dar nu știu ce se va întâmpla în sezonul următor. Ne întoarcem în octombrie, probabil că vom primi scenariile în câteva săptămâni și vom afla. Sunt foarte curios”, declara Coster-Waldau anul trecut.

Dacă nu ați terminat încă de văzut sezonul 7, ar fi bine să nu citiți pasajele de mai jos. Fanii înfocați ai serialului au lansat mai multe speculații privind sezonul 8, iar câteva astfel de ”scenarii” sunt foarte plauzibile. Iată ce se așteaptă de la Game of Thrones, sezonul 8, de la detalii minore la majore:

game of thrones sezonul 8 protagonisti
Cersei, Tyrion, Jon și Daenerys, printre protagoniștii Game of Thrones, sezonul 8

– lupul lui Jon Snow, dispărut de câteva sezoane, e așteptat să reapară;
– Bran Stark îi va dezvălui lui Jon Snow cine este mama sa. Potrivit unor surse, Jon ar putea fi chiar un Targaryen;
– Jaime ar putea lupta alături de Jon Snow și de Daenerys împotriva Umblătorilor Albi, după ce, în finalul sezonului șapte, a înțeles că planul reginei Cersei, sora sa, a mers mult prea departe;
– o luptă a dragonilor viilor și morților este așteptată în sezonul 8, după ce The Night King a distrus zidul de gheață cu ajutorul dragonului, în sezonul 7;
– multe întrebări sunt legate și de fiica cea mică a familiei Stark, Arya, iar fanii se întreabă dacă nu cumva planul său de răzbunare va fi încheiat odată cu uciderea reginei Cersei?;
– probabil cel mai așteptat detaliu din film este legat de povestea de dragoste dintre Jon Snow și Daenerys. Unele speculații au mers într-atât de departe încât fanii se gândesc deja la un bebeluș Targaryen în sezonul 8 din Game of Thrones.

Vești bune pentru fanii Game of Thrones. Serialul va avea nu mai puțin de 4 continuări

Totuși, credem că producătorii filmului au fost chiar mai creativi de atât, iar Game of Thrones, sezonul 8 va fi, așa cum ni s-a promis, cel mai spectaculos din serial. Iar un prim indiciu că așa va fi avem deja: costurile pentru un singur episod au ajuns la amețitoarea sumă de 15 milioane de dolari.