Gafele lui Trump la întâlnirea cu Regina Marii Britanii

FOTO: Captură video
FOTO: Captură video

Președintele Donald Trump s-a întâlnit vineri cu Regina Elizabeta a II-a a Marii Britanii și a încălcat două reguli de protocol. În timpul întrevederii de la Castelul Windsor, potrivit presei britanice, președintele american a mers în fața reginei, întorcându-i la un moment dat spatele, lucru interzis de regulile casei regale.

De asemenea, acesta nu s-a înclinat așa cum s-ar fi cuvenit, dar a fost criticat și pentru că era descheiat la sacou.

Președintele american a sosit ieri seară la Londra, stârnind controverse în urma apariției unui interviu acordat The Sun în care a spus că negocierile Londrei cu Bruxellesul pe tema Brexit ar bloca orice viitor acord comercial între Marea Britanie şi Statele Unite.

Ulterior însă, Trump a declarat că este de acord cu orice abordare ar avea premierul britanic, Theresa May, în negocierile privind ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, părând să se distanţeze de afirmaţiile făcute în interviu.

„Este decizia dumneavoastră, doar să vă asiguraţi că relaţiile comerciale sunt tot ce contează”, a adăugat el, în conferinţa de presă organizată alături de Theresa May.

La rândul său, Theresa May a reiterat că Marea Britanie nu va mai avea, după Brexit, limite în relaţiile comerciale cu alte state. Anterior, Donald Trump a criticat dur planul Guvernului Theresa May privind Brexit, explicând că liderul britanic nu a ţinut cont de recomandările sale, astfel că Statele Unite probabil vor prefera un acord comercial cu Uniunea Europeană, nu cu Marea Britanie.

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.