Gafă a Vioricăi Dăncilă la primirea premierului Croației

FOTO: Captură Facebook
FOTO: Captură Facebook

Premierul Viorica Dăncilă a făcut, vineri, o gafă în timpul ceremoniei oficiale de primire, cu onoruri militare, a primului-ministru al Republicii Croația, Andrej Plenkovic.

Înainte de a începe intonarea imnului Croației, Viorica Dăncilă a vrut să coboare de pe podium, însă a fost oprită la timp, discret, de premierul Croației.

O altă gafă a făcut-o Viorica Dăncilă la întâlnirea oficială cu Papa Francisc.

Dăncilă i s-a adresat Papei Franscisc, la întâlnirea de la Palatulul Apostolic de la Vatican, spunându-i Suveranului Pontif: „Sfinţia Voastră, I am very glad for this opportunity”.

Însă, pe lângă faptul că a vorbit jumătate în română, jumătate în engleză, Dăncilă a greșit și formula de adresare. Potrivit protocolului eclezial al Bisericii Romano-Catolice, trebuia să i se adreseze Papei cu „Sanctitatea Voastră” și nu cu „Sfinţia Voastră”.

Conform CV-ului oficial, Viorica Dăncila vorbeşte „bine” limba engleză şi „foarte bine” limba franceză.

Un clip cu o reacție a Vioricăi Dăncilă în cadrul întâlnirii cu Benjamin Netanyahu, premierul Israelului, a devenit viral pe internet.

Într-un clip postat pe Facebook de senatorul USR Florina Presadă, sunt redate secundele salutului dintre cei doi șefi de Guvern.

„Pleasure to see you” („Îmi pare bine să vă văd”, trad.), spune Netanyahu. „He, he”, este răspunsul lui Dăncilă, care apoi rostește câteva cuvinte, dar care nu sunt inteligibile, din cauza zgomotului de fundal și a tonului, dar care par a fi „Pleasure to meet you” („Îmi pare bine să vă cunosc”, trad.).

Săptămâna aceasta, întrebată de jurnaliști dacă se teme de o eventuală plângere penală, premierul Viorica Dăncilă a răspuns agramat: „Orice om îi este frică de o plângere penală, dar eu sper să nu se ajungă la astfel de lucruri pentru că eu cred în Justiţie şi cred că toată lumea crede în Justiţie”.

Prafrazând-o pe Viorica Dăncilă, într-o pauză a procesului în care este judecat, Liviu Dragnea a fost întrebat de un reporter dacă „orice om îi este teamă de o plângere penală”. Liviu Dragnea a corectat: „Oricărui om, poate. Nu orice om”.

Gafele Vioricăi Dăncilă. România participă la un campionat de fotbal care nu există