Furtună extrem de purtenică în vestul țării: Opt morți! Multe mașini și clădiri avariate

Un panou a căzut pe o mașină la Timișoara. Foto: bzt.ro
Un panou a căzut pe o mașină la Timișoara. Foto: bzt.ro

O vijelie uriașă a lovit Timișoara și alte orașe din vestul țării duminică, la miezul zilei. Mulți copaci au fost scoși din rădăcini de vântul puternic, iar cinci oameni și-au pierdut viața.

Rafalele de vânt au avut peste 100 de kilometri pe oră, iar potrivit meteorologului de serviciu de la Administrația Națională de Meteorologie, furtuna se datorează unui front atmosferic care a pătruns în România prin regiunea vestică, vânturile fiind alimentate de temperaturile nefiresc de mari din ultimele zile.

Trei timișoreni au murit în timpul vijeliei, iar două decese au fost consemnate la Buziaș. Mai multe cartiere din Timișoara nu au curent electric, iar peste 140 de pompieri au participat la intervenții în județul Timiș.

Potrivit autorităților locale, cel puțin 60 de persoane au fost rănite în timpul vijeliei din vestul României. Zeci de copaci s-au rupt și în județul Arad. O femeie a murit după ce un copac a căzut peste ea în localitatea arădeană Moneasa.

Zeci de copaci au fost smulși din rădăcini, iar unele acoperișuri ale clădirilor din Timișoara au fost distruse. Mai multe străzi sunt blocate din cauza unor autoturisme avariate.

”Sunt zeci de copaci la pământ, străzi blocate. Am rămas fără curent electric, fără apă. Sunt acoperişuri smulse de pe case, de pe blocuri. S-a surpat o poartă de intrare în oraş, dinspre aeroport. Sunt TIR-uri răsturnate. De când sunt eu nu am mai văzut aşa ceva”, a declarat Nicolae Robu, primarul Timișoarei.

Ziarist sportiv al Greatnews. A început la Evenimentul Zilei, în 2008. De atunci, a colaborat și cu HBO Club, Yahoo! News România și Sport News. Pe lângă materialele despre sport, abordează, cu precauție, și anumite știri externe.