Furnicile bionice vor înlocui muncitorii fabricilor. Ideea va fi prezentată la Hanovra

Furnicile bionice proiectate de inginerii de la Festo
Furnicile bionice proiectate de inginerii de la Festo

Furnicile bionice create în imprimante 3D vor conduce fabricile viitorului. Inginerii germane pregătesc lansarea furnicilor din plastic, mari cât o mână, dar cu un design ce le apropie de cele ce le dau numele, la cel mai mare târg industrial care va avea loc luna viitoare, potrivit Newsweek. Târgul va avea loc la Hannovra.

Furnicile (ANT – eng. furnică – Autonomous Networking Technologies) se comport la fel ca în coloniile adevărate de furnici. Au la cap camera video care comunică cu celelalte camere montate pe surorile lor. Au șase picioare care le permit să apuce și să transporte obiecte mici.

Compania a mai creat și altele din neamul insectelor tehnologice, fluturi roboți, de 32 de grame.

Furnicile au 13,5 cm și merg pe baterii cu litiu care pot fi încărcate direct la albine, la un fel de stație de încărcare.

Fluturii sunt ceva mai mari, au 50 de cm cu aripile întinse și își pot coordona direcția de zbor printr-o serie de camere cu infraroșu care pot detecta mișcările roboților și trimite informația la un computer central, asemenea unui creier. Fluturii pot avea aceeași întrebuințare ca dronele care filmează.

Fauna industrială a inginerilor germani nu se oprește aici: au mai făcut pinguini care folosesc sonare 3D pentru a naviga prin apă și canguri bionici care pot imita săriturile spectaculoase ale celor adevărați.

Insectele industriale fac parte din Bionic Learning Network a companiei Festo care se folosește de modele din natură pentru a crea mașini și echipamente industriale cu utilitate industrială.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Oamenii care ridică România rurală. Cum ajunge bunăstarea în satele sărace
Patru medalii şi locul 3 în Europa pentru lotul feminin de matematică al României
Satul fără locuitori. Timp de 20 de ani, acolo a trăit un singur cuplu

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.