România, țara unde se fură până și iarba verde! 2 indivizi cu un Mercedes au tăiat gazon din rezervație

furat gazon rezervație
Foto: Cezar Aanicăi / Facebook

Doi bărbați cu un Mercedes au fost surprinși în timp ce furau gazon dintr-o rezervație din județul Iași.

În momentul în care au fost prinși asupra faptei, bărbații scoseseră deja o suprafață de gazon de 5-6 metri pătrați.

„Priviți și cruciți-vă la ce grad de incalificabilă mizerie morală s-a ajuns! Să furi iarba din Rezervația Dealul Repedea, chiar de deasupra grotelor! Am anunțat poliția prin 112 și le-am pus la dispoziție fotografiile. Din păcate, la sosirea echipajului (cam la 7-10 minute) respectivii fugiseră, dar măcar pot fi identificați”, a scris pe Facebook Cezar Aanicăi din Iași, cel care i-a surprins pe cei doi indivizi.

Locul fosilifer Dealul Repedea este o arie protejată de interes național ce corespunde categoriei a IV-a IUCN (rezervație naturală tip paleontologic) situată în județului Iași, pe teritoriul administrativ al comunei Bârnova.

Ea se află la sud de municipiul Iași, lângă releul de televiziune de pe Dealul Repedea, și se întinde pe o suprafață de 5,8 hectare, potrivit wikipedia.org.

Rezervația Repedea a fost declarată monument al naturii încă din august 1955, printr-o hotărâre a Consiliului de Miniștri al Republicii Populare Romîne, această hotărâre fiind justificată ca urmare a bogăției faunistice fosile și a surprinderii unor succesiuni de straturi geologice în retragerea apelor marine de pe actualul teritoriu al Moldovei în complexul fosilifer de la Dealul Repedea.

Peisajul de aici este unul spectaculos, cu grote și calcare. De asemenea, aici se află 117 specii de păsari din totalul de aproximativ 400 de specii semnalate în fauna României.

Rezervația se confruntă și cu alte probleme în acest moment. Largi sectoare împădurite au fost defrișate de hoții de lemne, arătă ziaruldeiasi.ro, iar localnicii au început să fure rocă din pereții rezervației, folosindu-le pentru placarea la exterior a fundațiilor caselor, cu toate că roca este sfărâmicioasă și nu este indicată a fi utilizată în construcții.

furat gazon rezervație
Foto: Cezar Aanicăi / Facebook

Jurnalist GreatNews, lucrez în presa centrală din 2008 și am scris pentru publicații precum Yahoo News România, ziarul „Evenimentul Zilei”, site-ul turism.evz.ro sau revista „National Geographic România”. Scriu cu plăcere reportaje și portrete pe care le ilustrez adesea cu fotografii și cred că baza meseriei de jurnalist stă în munca de teren și în discuțiile cu oamenii. Mă interesează în special temele sociale, drepturile omului, egalitatea de șanse, diversitatea culturală și domenii precum știința și turismul.