Frumusețea sacră a României. Cum ne văd francezii?

Cotidianul francez ”Le Monde” a publicat un reportaj despre frumusețile care pot fi văzute în România.

Francois Bostnavaron a petrecut o săptămână în România, iar impresiile sale despre țara noastră sunt în mare parte pozitive.

”Rețeaua rutieră, în special drumurile principale, este destul de bine întreținută”, scrie jurnalistul francez în reportajul său: ”Frumusețea sacră a României”, precizând, totuși, că pe șoselele din țara noastră încă pot fi văzute căruțe.

Autorul menționează tradițiile românești din Breb, unde a avut ocazia să îi vadă pe localnici îmbrăcați în costume populare, la chemarea clopotelor bisericii.

Fracois Bostnavaron a vizitat și Muzeul național al totalitarismului de la Sighet, Cimitirul vesel de la Săpânța, mănăstirea Bârsana, trecând apoi prin Rozavlea, Ieud, Moldovița și Prislop.

Despre mănăstirea de la Voroneț, francezul scrie că este ”Capela Sixtină a Orientului”, iar despre Sucevița amintește că frescele sale extraordinare sunt incluse în patrimoniul mondial UNESCO.

Jurnalistul de la ”Le Monde” a lăudat și gastronomia românească, în timp ce despre felul în care trăiesc românii, el a scris că sunt multe locuințe noi, ”adesea asociate cu o mașină de marcă nemțească, simbol al succesului”.

Dacă v-a plăcut acest articol și vreți să citiți și alte articole despre natura din România, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

Recomandările editorilor GreatNews:

Un nou loc din România va fi populat cu zimbri, la peste 200 de ani de la dispariția speciei