Țara care va interzice toate mașinile pe benzină și diesel

mașini benzină diesel
Foto: Benson Kua (Flickr)

Franța plănuiește să interzică toate mașinile pe benzină și pe diesel până în anul 2040, a anunțat ministrul Mediului din această țară, relatează publicația „The Independent”.

Nicolas Hulot a făcut anunțul într-o conferință de presă în care a vorbit și despre alte măsuri pe care dorește să le implementeze noul președinte francez Emmanuel Macron, pentru a reduce emisiile de carbon până în 2050.

Hulot a admis că această țintă va pune presiune pe producătorii de mașini din Franța, însă a arătat că aceștia au în prezent proiecte care pot să ajute la îndeplinirea obiectivului.

Anunțul ministerului Mediului vine la scurt timp după ce Volvo a anunțat că plănuiește să producă numai mașini electrice și hibride începând din anul 2019.

Hulot le-a mai spus reporterilor că, începând din 2022, Franța nu va mai folosi cărbune pentru a produce electricitate. De asemenea, investiții în valoare de 4 miliarde de euro vor ajuta industria energiei să-și sporească eficiența.

Anunțul ministrului Mediului face parte dintr-un plan pe 5 ani menit să încurajeze energia curată și să contribuie să îndeplinirea obligațiilor trasate de Acordul de mediu de la Paris.

„Vrem să demonstrăm că lupta împotriva schimbărilor climatice poate duce la o îmbunătățire a vieții de zi cu zi a francezilor”, a declarat Hulot.

Franța nu este singura țară care vrea să scape de mașinile care funcționează cu benzină sau motorină. Olanda și Norvegia au anunțat că vor să le interzică până în 2025, iar Germania și India au anunțat planuri similare până în 2030.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.