Fotografii rare din al Doilea Război Mondial, developate după 70 de ani

Al Doilea Război Mondial
Fotografii rare din al Doilea Război Mondial, developate după 70 de ani Foto Facebook The Rescued Film Project


31 de role de film pe care un soldat din al Doilea Război Mondial le-a folosit acum peste 70 de ani au fost descoperite și salvate de degradarea cauzată de timp și de alți factori externi.

Fotograful Levi Bettweiser este omul din spatele „Proiectul filmului salvat” și a găsit rolele valoroase la sfârșitul anului 2014, la o licitație din Ohio.

Aproximativ jumătate din aceste role au fost marcate cu nume diferite pentru a fi localizate(Pearl Harbour, Lucky Strike Beach, LaHavre Harbor), câteva dintre cele mai importante zone în care au avut loc bătălii în cel de-al Doilea Război Mondial.

Fotograful nu știe cui i-au aparținut rolele de film, iar într-una dintre role au mai fost găsite și două scrisori, îngălbenite de trecerea timpului.

Și pentru că exista un risc foarte mare ca fotografiile să iasă în ceață sau blurate, Bettweiser a fost extrem de atent în timpul developării, iar rezultatele sunt unele cu adevărat remarcabile, deoarece nu există foarte multe fotografii cu soldații și cu familiile lor din războiul desfășurat între anii 1939-1945.

Fotograful a realizat developarea în camera obscură din domiciliul său, iar pe site-ul său puteți găsi o mulțime de fotografii emoționante, pe care Bettweiser le actualizează frecvent. Acesta se ocupă și de developarea altor role de film vechi, pe care oameni din întreaga lume  i le trimit în fiecare zi.

În filmulețul de mai jos, vă prezentăm și un material în care fotograful vorbește despre proiectul său și despre descoperirea inedită făcută.

Dacă v-a plăcut acest articol, alăturați-vă, cu un Like, comunității de cititori de pe pagina noastră de Facebook.