Fotbalistul de la Euro care a răsturnat topurile muzicale și a fost primit ca un erou

FOTO: Wigan
FOTO: Wigan

Will Grigg joacă în a doua ligă din Marea Britanie, la Wigan. A fost în lotul Irlandei de la Euro 2016, însă nu a jucat nici măcar un minut. Asta nu a contat deloc pentru suporterii irlandezi, care l-au primit acasă ca pe un erou.

Mai mult, imediat după Euro, suporterii nemți ai lui Hamburg au făcut o petiție către club și au cerut transferul lui Grigg. „Este cotat la 1,5 milioane de euro. Atacantul și-a făcut o reputație internațională și probabil suma obținută din comercializarea numelui său ar fi de câteva ori mai mare”, se arată în petiția semnată până acum de peste 6.000 de suporteri.

În spatele popularității lui Will Grigg se află o melodie. Un suporter al lui Wigan a schimbat refrenul piesei „Freed from desire”, a formației Gala, cu „Will Grigg’s on fire, your defence is terrified”. Noua variantă a ajuns atât de populară încât în doar câteva săptămâni a dat peste cap topurile muzicale din Marea Britanie și a ajuns în top 10 cele mai descărcate melodii de pe iTunes.

Cel care refăcut melodia spune că toate fondurile care se vor strânge din vânzarea acesteia pe platformele muzicale vor fi donate în scopuri caritabile, unei fundații a suporterilor lui Wigan.

„Sunt fotbalist şi, până la urmă, am venit aici pentru a juca fotbal. Sunt puţin dezamăgit. Vă daţi seama că n-am cântat şi eu refrenul, mi s-ar părea puţin ciudat”, a spus Will Grigg, la plecarea din Franţa.

Antrenorul Irlandei spune că Will Grigg a fost a patra opţiune de atacant din lot: „Nu pot face echipa după cântecele suporterilor”.

Atacantul de 24 de ani a fost golgheterul ligii a treia din Anglia și a fost unul dintre cei mai importanți jucători ai formației promovate în liga secundă.

giphy

 

giphy (1)

 

Reporter Greatnews, Ionuț Fantaziu a fost jurnalist în redacțiile Opinia Studențească, Ziarul de Iași, Evenimentul zilei, Yahoo News și a colaborat cu diverse publicații din domeniul științei și tehnologiei.